Καλάβρυτα - Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην επιχείρηση ανάσυρσης των τριών ορειβατών (ΒΙΝΤΕΟ)

Αίθουσα Σύνταξης tempo24.news

Αργά τη νύχτα ολοκληρώθηκε η μεταφορά των τριών πατρινών ορειβατών που έχασαν την ζωή τους σε περιοχή κοντά στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων.

Οι σοροί των τριών ορειβατών που εντοπίστηκαν νεκροί σε απόκρυμνη χαράδρα στα Υδατα της Στυγός, στο Χελμό, αρχικά μεταφέρθηκαν στο χωριό Μεσορούγι Ακράτας.

Εκεί περίμεναν συγγενείς και των τριών, τους οποίους είχαν ενημερώσει οι αρχές, και στο σημείο εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Η επιχείρηση μεταφοράς ήταν πολύωρη, λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και του μεγάλου όγκου του χιονιού.

Δείτε βίντεο:

 

 

Στη συνέχεια με ασθενοφόρα που ανέμεναν στο σημείο μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών θα προσδιορίσει η ιατροδικαστική εξέταση. 

Στην επιχείρηση μεταφοράς έλαβαν μέρος, 23 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Ακράτας, η Ο.Ο.Ε.Δ. (Ορειβατική Ομάδα Έρευνας – Διάσωσης) της 6ης ΕΜΑΚ με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δείτε εικόνες που εξασφάλισε το tempo24.news:

 

 

Συνδρομή παρείχαν, 12 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), οκτώ εθελοντές ως οδηγοί βουνού και ως ορειβάτες, δύο ελικόπτερα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.

 

 

Καλάβρυτα: Δεν υπήρχαν περιθώρια σωτηρίας για τους τρεις αναρριχητές - Εικόνες από το σημείο που βρέθηκαν νεκροί (ΦΩΤΟ)

 

Διαβάστε επίσης