Πάτρα: Τρομάζει η ραγδαία αύξηση των νοσηλειών - Δραματική η κατάσταση στο "Άγιος Ανδρέας" - Βγαίνουν "εκτός" και άλλες κλινικές (;)

Αίθουσα Σύνταξης tempo24.news

Για ακόμη μια φορά, δραματική καταγράφεται η κατάσταση στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας. Το βάρος των ολοένα και αυξανόμενων νοσηλειών δοκιμάζει τις αντοχές γιατρών και νοσηλευτών, την ώρα που τα δύο νοσηλευτήρια κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση περιστατικών εκτός κορονοϊού.

Συνολικά στο Νοσοκομείο του Ρίου και στο "Άγιος Ανδρέας" νοσηλεύονται μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 225 ασθενείς με κορονοϊό, την ώρα που την περασμένη Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, οι νοσηλείες ήταν 204.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται 97 ασθενείς στην κλινική COVID-19, 7 παιδιά στον θάλαμο COVID-19 της Παιδιατρικής Κλινικής, 4 ασθενείς στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι πλήρης με 13 ασθενείς.

Δραματική η κατάσταση στο "Άγιος Ανδρέας"

Κατακόρυφη η αύξηση των νοσηλειών στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", το οποίο καταγράφει ένα από τα ιστορικά υψηλά του από την έναρξη της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου, όπου το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία και εισήχθησαν 30 ασθενείς με κορονοϊό μέσα σε ένα 24ωρο.

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου οι νοσηλείες στο νοσοκομείο ήταν 63, και μόλις 4 ημέρες μετά ανέρχονται στις 96.

Συνολικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας" νοσηλεύονται: 96 ασθενείς στην κλινική COVID-19 και 8 ασθενείς δίνουν τη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Βγαίνουν "εκτός" και άλλες κλινικές

Η δραματική αύξηση των νοσηλειών στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε. Γιάννη Καρβέλη. 

Ο κ. Καρβέλης μιλώντας στο tempo24.news ανέφερε ότι αναμένεται η πορεία των νοσηλειών μέσα στο σαββατοκύριακο, η οποία θα καθορίσει αν θα χρειαστεί να ανοίξει ακόμη μια κλινική για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού.

Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο καταγράφεται έντονο πρόβλημα με τη λειτουργία κλινικών εκτός κορονοϊού, αφού ήδη έχει παραχωρηθεί για νοσηλείες κορονοϊού, ολόκληρος ο 4ος όροφοες του πολυόροφου κτιρίου, αλλά και ο 2ος όροφος του μεσαίου κτιρίου (κόκκινο κτίριο), στερόντας από τους γιατρούς πολύτιμες κλίνες και κινδυνεύοντας το νοσοκομείο να παραλύσει στη διαχείριση περιστατικών εκτός κορονοϊού.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ