Πραγματεία περί ηθικού πλεονεκτήματος και αριστερομέτρου

Του Ανδρέα Μάζη, Χειρουργού, Μέλους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Ως  μέλος της Διοίκησης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας και μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, συγκλονίστηκα από καταγγελίες μελών Δημοτικών παρατάξεων, που αντιπολιτεύονται την Δημοτική Αρχή, σχετικά με προμήθεια βιβλίων για την  Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Να τονίσω εδώ, ότι είναι φυσικό να πληθαίνουν οι επιθέσεις ενάντια στη αρχή Πελετίδη, που  αυξάνονται δραματικά, σαν τα σκατά του Χίλτον, που έλεγε και ο Σκαρίμπας, καθώς έχουμε εκλογές το 2023.

Η μία καταγγελία, προερχόμενη από μέλος παράταξης, τυπικά μικροαστικoύ, ατομικιστικού εκλεπτισμού, αφορά προμήθεια 705 βιβλίων για την βιβλιοθήκη του Δήμου, ανάμεσα στα οποία, υπάρχουν και 35 βιβλία των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής». Μέγα σκάνδαλο ανεκάλυψε το άτομο: κατήγγειλε ότι το σκάνδαλο αυτό, το έμαθε από δημοσιεύματα και ότι ορισμένα βιβλία δεν είναι του γούστου της και παραπέρα αναφέρεται και στις θέσεις του ΚΚΕ, που γενικά απεχθάνεται παιδιόθεν, όπως συμπεραίνει εύκολα κανείς. Μάλιστα, σε έκφραση ρηχού εντυπωσιασμού, έκρινε ότι βιβλίο με τις θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα των αγροτών, εντάσσεται σε πλαίσια πέραν της κουλτούρας και των ενδιαφερόντων της. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά ίσως να υπάρχουν κάποιοι πού θέλουν να μάθουν για τα αγροτικά προβλήματα. Βέβαια, της ρίχνω δίκιο, θυμίζοντας το στίχο του Μπρέχτ, που λέει, ότι «αυτοί που βρίσκονται ψηλά, θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; Έχουνε κιόλας  φάει!»

Τέλος, να αναφέρω ότι, το άτομο, σε Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, πρόσφατα, σήκωσε μπαϊράκι, όταν ζητήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, να διαθέσουμε την ανδρική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, να συμμετάσχει σε συναυλία μελοποιημένου από τον μουσουργό Μάντζαρο, ποιήματος του εκ Ζακύνθου ποιητού Διονυσίου Σολωμού, με τίτλο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν». Χρειάστηκαν ενημερωτικές παρεμβάσεις και μέλος του Δ.Σ., κατάφερε να την μεταπείσει, τονίζοντας ότι πρόκειται διά τον Εθνικόν μας ΄Υμνον. Έτσι ηρεμήσαμε, εμείς και αυτή.

Αλλά η καταγγελία που με συγκλόνισε και με στρίμωξε,  και δεν είχα ύπνο 4 μερόνυχτα, ήταν καταγγελία του αγωνιστού της ριζοσπαστικής αριστεράς και επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών» σύντροφου Ρώρου. Ζαλίστηκα, καθώς περιείχε συντριπτικά στοιχεία και επί πλέον εγκαινίασε και το…Αριστερόμετρον. Προφανώς γνωρίζει κάτι, που εγώ ο δυστυχής αγνοώ, και υπολογίζει την αριστεροσύνη του πλήθους!!

Αρχικά, εντοπίζει απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος της Λαϊκής Συσπείρωσης και του εις δυσχερήν θέσιν ευρισκομένου Δήμαρχου Πελετίδη, που επιτρέπει σε μας του πολιτισμού, να παίρνουμε βιβλία αδιαφανώς, με κομματικά κριτήρια, και γενικώς, κατηγορεί ότι κάνουμε ό, τι θέλει το κόμμα!! Εκεί που πραγματικά εκτέθηκα και ένιωσα άβολα, ήταν, όταν μου γνωστοποίησε, ότι στην κατάληψη των ΚΑΤΕ το 1979, όπου προφανώς εσπούδαζε και ήταν ο κύριος οργανωτής της, το ΚΚΕ, άκουσον άκουσον, έστειλε το αχρείο, τους χωροφύλακες (αλήθεια είχε η Πάτρα χωροφύλακες;) να συλλάβουν τον παραπάνω αγωνιστήν, που παρά τρίχα γλύτωσε την σύλληψιν και, ίσως και την εκτόπισιν, με επακόλουθες ολέθριες συνέπειες στη δουλειά του (διατηρεί μαγαζί). Εδώ, να αναφέρω ότι ίσως και να έχει δίκιο, γιατί ο πατέρας μου, αστυνομικός, ενθυμούμαι πως  μου έλεγε: «Παιδί μου μην ακούς τις προπαγάνδες. Το ΚΚΕ είχε πάντα άριστες σχέσεις με αστυνομία και σώματα ασφαλείας. Αρχής γενομένης με το ιδιώνυμο του Βενιζέλου το 1929, τον Μεταξά με τον πάγο και το ρετσινόλαδο, και τέλος με την αγαστήν συνεργασίαν στις δεκαετίες του ‘40, ‘50, ‘60, ‘70.» Δεν αποκλείω συνεπώς, να ταλαιπωρήθηκε έτσι ο αφοσιωμένος αυτός αγωνιστής.
Εν συνεχεία, η καταγγελία μας κατακεραυνώνει, τονίζοντας ότι δεν έχουμε βρε και το αλάθητο του Πάπα, ερωτά αν το κόμμα ψηφίζει νόμους για διαφάνεια και ξεχνά να αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εψήφισε τουλάχιστον το 50% των νομοσχεδίων της «επάρατης» δεξιάς την τρέχουσα περίοδο.

Άλλο πρόβλημα που εντοπίζει και μας θεωρεί ανήθικους, είναι η απευθείας  ανάθεση. Βέβαια ξεχνά να αναφέρει, ότι το κόμμα του, με απευθείας ανάθεση από το 63% του λαού, επιχείρησε στροφή 180 μοιρών μετά τούμπας, εντός ολίγων ωρών. Ψήφισε με τα κόμματα του φιλελεύθερου τόξου τα μνημόνια, πήρε την κυβέρνηση και «περιποιήθηκε» τον λαό  μέχρις εξαντλήσεως: Περικοπές μισθών, συντάξεων (Καντρούγκαλος), αυταρχισμός (ξύλο και χημικά μέχρι πτώσεως, ακόμη και σε συνταξιούχους), νόμοι  για πανεπιστήμια-επιχειρήσεις (Γιαβρόγλου), υποβάθμιση του ΕΣΥ (αποθέωση του επικουρικού 1-2 χρόνων αντί για μονιμότητα, άρνηση λειτουργίας νοσοκομείων που έκλεισαν οι άλλοι, κλείσιμο από τους ίδιους του 409 και του θώρακα στην Πάτρα, λειψή χρηματοδότηση). Για τον πολιτισμό δεν έδωσαν ούτε το 0,5% του προϋπολογισμού. Επίσης, είχαμε εναγκαλισμούς (που συνεχίζουν οι τωρινοί), με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και έρωτα δίχως όρια και προφυλάξεις, με αμερικάνους, που τους παρέδωσαν οι αριστεροί, του κατά Ρώρον αριστερομέτρου, για να μην εκφράσω κάτι άλλο, κυριολεκτικά τη χώρα. Έδωσαν οι  αχρείοι βάσεις από Κρήτη μέχρι Έβρο, κάνοντας ευάλωτη τη χώρα, σε ενδεχόμενο πολεμικό τυχοδιωκτισμό των αφεντικών.

Τέλος, να θυμίσω την γελοία και απαράδεκτη ατάκα, «μετά θα λογαριαστούμε», που ακούγονταν χαλαρά και καλούσε τον λαό, σε εφησυχασμό και αναμονή, μέχρι να εκλέξουμε τους ίδιους και τον Παπαδημούλη των 34 διαμερισμάτων, για να μας σώσει. Και σε πρόσφατη κινητοποίηση στην Πάτρα, ομάδα αριστερών, υπολογισμένων με το αριστερόμετρο του Ρώρου, να κραυγάζουν στεντόρεια στην ουρά της πορείας, «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει  δεξιά»!! Παράλληλα βέβαια καλούν τον λαό να ξεχάσει τι σημαίνουμε εμείς και η Δημοτική αρχή Πελετίδη. Ρίχνω και ένα δίκιο στον αγωνιστή που έχει ζήτημα, καθώς σημαίνον στέλεχος του κόμματός του, δήλωσε πρόσφατα ότι, «χρειαζόμαστε άφθαρτο άτομο για να αντιμετωπίσουμε τον Πελετίδη». Αυτή η δήλωση που εκτιμά τον Πελετίδη,….τι σημαίνει για τούτον;

Τέλος, να γνωστοποιήσω ότι η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ και ο Ρώρος, δεν ψήφισαν υπέρ της διαδήλωσης των Πατρινών με μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα. Ο λόγος; Κρατηθείτε…Λείπει από τα αιτήματα, η δημιουργία εμπορικού κέντρου στο λιμάνι, και μια σοβαρή μαρίνα για  φιλοξενία μεγάλων γιοτ  πλουσίων από όλα τα έθνη!!! Τόμπολα …

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ