Παύλος Πολάκης: Εγώ δεν έκανα κατάληψη – Άδωνις Γεωργιάδης: Του κάνω αγωγή

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους για τη Novartis

Ο… δεύτερος γύρος των όσων έγιναν χθες στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ήρθε σήμερα και πάλι σε υψηλότατους τόνους. Οι πρώτοι που… τσακώθηκαν ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση και στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη ο «αψύς Κρητικός» και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγω για πραξικόπημα εναντίον του από τον Χαράλαμπο Αθανασίου, υποστηρίζοντας πως εκείνος δεν έκανε κατάληψη στο βήμα της Βουλής και μιλώντας τελικά για τη Novartis και τον Άδωνι Γεωργιάδης.

Απαντώντας του, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε γνωστό ότι θα του κάνει αγωγή για τα όσα υποστηρίζει σε βάρος του, ενώ κατέθεσε στη Βουλή και την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης Novartis που τον αφορά. Εγκάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταδίκασε την «ομοφοβική φράση για τα τσίγκινα σωβρακάκια» και αναρωτήθηκε τι εννοούσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν κατά τον καυγά τους, την Κυριακή, του είπε πως οι υποθέσεις που μπαίνουν στο αρχείο, εύκολα ανασύρονται από εκεί!

 

Παύλος Πολάκης: Πραξικόπημα εναντίον μου!

«Εγώ κ. πρόεδρε δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας του κοινοβουλίου. Ο Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες. Από την τοποθέτησή την δική σας και του κ. Οικονόμου (σ.σ. είχε προηγηθεί) είναι ότι τελικά αποδοκιμάζετε την τακτική αυτή η οποία σταμάτησε την διαδικασία. Ο Αθανασίου μιλούσε πάνω μου την ώρα που απαντούσα στις διαδοχικές προκλήσεις του κ. Γεωργιάδη. Μου έκανε μομφή και σταμάτησε την διαδικασία. Δεν έδωσε τον λόγο σε κάποιον άλλο ομιλητή για να τον εμποδίσω εγώ. Περίμενα εδώ όρθιος να έρθετε να μου κάνετε μομφή.

Ο Γεωργιάδης δεν ζητούσε να συνεχίσω.

Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα για το πραξικόπημα που πήγε να γίνει εναντίον μου χθες.

Ο κ. Γεωργιάδης στην συζήτηση της πρότασης μομφής αφιέρωσε την μισή του ομιλία με έντονο ύφος προς τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσουν συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η δίωξη του για την Novartis.

Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη κ. Γεωργιάδη. Γιατί;

Θα περιγράψω τους λόγους που αναφέρονται στην αρχειοθέτησή. Λέει ότι ο Γεωργιάδης δεν ευνόησε την Novartis καθώς ότι έκανε για όλους έκανε και στην Novartis.

Το 2013 η Novartis πήρε 157, το 2015 η Novartis 145 την στιγμή που όλοι οι άλλοι κατακρημνίστηκαν ενώ η Novartis έπεσε μόνο 7%. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;

Στρεβλή λογική ότι δεν ευνόησε τους ανταγωνιστές της. Η Novartis το 2013 έδωσε 130 εκατ. ευρώ φάρμακα και εισέπραξε 130 εκατ. ευρώ

Η εταιρία ΠΠΒΙ έδωσε 130 εκατ. και εισέπραξε 30 εκατ. Μόνο η ΡΟΣ από 81 πήρε 76 εκατ. ευρώ.  Μια εταιρεία αναπτύσσεται με βάση τι έχει στο συρτάρι της. Όταν πουλά και εισπράττει 130 ενώ ο άλλος πουλά 130 και παίρνει 20 ποιος είναι σε πλεονεκτική θέση; Έχουμε το λεγόμενο  «Harvard Project» .

Το Μάρτιο 2013 ο Φρουζής έλεγε ότι οπωσδήποτε πρέπει να μπουν 10 φάρμακα στην θετική λίστα για να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει τον Ιούνιο υπουργός και αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής των φαρμάκων στην λίστα. Μπήκαν λοιπόν τα φάρμακα στην λίστα και άρχισαν να αποζημιώνονται. Και τι λένε οι δικαστές; Πως ενώ μπήκαν τα φάρμακα στην λίστα, ο Γεωργιάδης έφερε άλλη απόφαση που επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς ένταξης στις θετικές λίστες. Γι’ αυτό οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Γεωργιάδης έθιξε το συμφέρον της Novartis.

Αυτό το πόρισμα αρχειοθετεί τον Γεωργιάδη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Το νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη ενισχύει τους ισχυρούς για να γίνουν ισχυρότεροι. Μοιάζει με όσα κάνατε στην Novartis. Δεν πέρασε η προσπάθεια που κάνατε. Είναι φανερή η ήττα σας. Θα είμαστε εδώ και σύντομα ο λαός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει».

 

Άδωνις: Κάνω αγωγή στον Πολάκη και δεν του ξαναπαντάω

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνοντας το λόγο, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Παύλο Πολάκη, στον οποίο «ορκίστηκε» να μην απαντήσει ξανά και στον οποίο, είπε, θα απαντήσει για όσα ανέφερε την ομιλία του αλλά στο δικαστήριο, αφού θα του καταθέσει αγωγή.

Λέγοντας πως δεν βρέθηκαν ούτε αποχρώσεις ενδείξεις για να κατηγορηθεί για τη Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάης αναρωτήθηκε τι άλλο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ας κάνουν ειδικό δικαστήριο με πρόεδρο Πολάκη και εισαγγελέα Βαξεβάνη!».

«Πάντα η άποψή μου ήταν για την Βουλή ότι είναι χώρος δημόσιου διαλόγου και συγκρούσεων ή συνθέσεων. Επίσης εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από όσα λέει ο Πολάκης. Όμως θέλω να απευθυνθώ στους συναδέλφους», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καταθέτοντας την πράξη αρχειοθέτησης για την υπόθεση Novartis. Απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, του είπε ότι το αίτημα να δοθεί η πράξη αρχειοθέτησης ήταν παράνομο, γιατί το έγγραφο περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χωρίς την έγκρισή του, δεν θα ήταν δυνατόν.

«Η πράξη αρχειοθέτησης περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ποτέ η Δικαιοσύνη δεν το δίνει σε κανέναν, εκτός από τον ενδιαφερόμενο. Αν ένας δικαστής έδινε αυτή την πράξη, χωρίς δική μου συναίνεση θα ήταν παράνομη πράξη. Εγώ όμως καταθέτω όλη την πράξη αρχειοθέτησης στην Βουλή.

Η πράξη αρχειοθετήσεως είναι ύμνος για την θητεία μου. Εξετάζει όλες τις τιμές των φαρμάκων με ένα προς ένα τους νόμους και τις υπουργικές μου αποφάσεις και καταλήγει ότι δεν ευνόησα την Novartis. Είπατε κ. Ραγκούση ότι σας ενδιαφέρει το κράτος δικαίου. Σε ένα κράτος δικαίου πως λύνουμε την διαφορά μας; Με τσίγκινα σωβρακάκια ή με τον θεσμικό τρόπο;

Εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συστήσατε προκαταρκτική επιτροπή; Εγώ παραιτήθηκα της παραγραφής μου και ζήτησα να γίνει ειδικό δικαστήριο. Εσείς το αρνηθήκατε και στείλατε στη Δικαιοσύνη. Και η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Δεν απεφάνθη, όπως ψευδώς λέει ο Πολάκης ότι δεν είμαι αθώος. Εγώ είμαι αθώος από την πρώτη στιγμή, όπως ισχύει σε κάθε κράτος δικαίου. Αθώος είναι κάθε συμπολίτης μας είτε είναι αντίπαλος είτε όχι μέχρι να καταδικαστεί σε δικαστήριο.

Επί 5 χρόνια με έλεγξε η Τουλουπάκη και ο Μπαρδάκης για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για να κατηγορηθώ. Και μετά από 5 χρόνια κατέληξαν ότι δεν υπάρχουν ούτε καν αποχρώσεις ενδείξεις για να κατηγορηθώ όχι για το αν είμαι αθώος. Ήμουν και είμαι αθώος.

Στους 5 εισαγγελείς οι 4 είπαν να αρχειοθετηθώ. Η μία είπε ότι πριν αποφασίσουμε την αρχειοθέτηση πρέπει να ζητήσουμε τις απόψεις μου. Αυτή ήταν η άποψή της και για τους άλλους που αρχειοθετήθηκαν.

Σας παραπέμπω και στην απόφαση του κ. Τζούρου ο οποίος κατέθεσε στον Ζαχαρή ότι ουδέν βρέθηκε κάτι μεμπτό για Γεωργιάδη. Τουλουπάκη, Τζούρος δεν βρήκαν τίποτα εναντίον μου. Δηλαδή που θέλετε να πάω για να σταματήσετε να μιλάτε για εμένα για την Novartis; Να πάω στο Βατικανό; Στον ΟΗΕ;

Με κατηγορείτε και με ελέγχουν 5 χρόνια στην Δικαιοσύνη. Τι άλλο να κάνω δηλαδή. Να στήσουμε δικαστήριο με Πολάκη και Βαξεβάνη; Όμως όταν κ. Ραγκούση αρνείστε να μου ζητήσετε συγγνώμη επειδή με είπατε κλέφτη, εγώ τι να πω;

Η μόνη χρονιά που η Novartis είχε ζημίες ήταν επί δικής μου θητείας.

Το μόνο αρμόδιο όργανο να κρίνει, έκρινε αλλά εσάς δεν σας βολεύει. Είπατε κάτι για το βίντεο (σ.σ. που τράβηκε χθες το βράδυ ο Άδωνις Γεωργιάδης και κυκλοφόρησε στα social media, το έδωσε ο ίδιος στον Γιάννη Κουρτάκη τον κατηγόρησε ο Γιάννης Ραγκούσης). Το τράβηξα και το έστειλα σε φίλους μου αλλά δεν ξέρω ποιος το διέρρευσε.

Την ώρα όμως που έβγαινε το βίντεο, ο Πολάκης αναρτούσε selfie φωτογραφία του από το βήμα που έκανε κατάληψη.

Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι κανείς δεν είχε από τον ΣΥΡΙΖΑ το κουράγιο να τον ψέξει για το ομοφοβικό σχόλιο για το τσίγκινο σωβρακάκι. Ούτε αυτό δεν καταδικάσετε τόσο υποχείριά του είστε!

Έρχομαι τώρα στο πιο σοβαρό. Εγώ με το ΚΙΝΑΛ έχω δώσει αγώνες και με εσάς προσωπικά κ. Κωνατντινόπουλε. Ντρέπομαι. Όταν σας έβριζαν ως δωροδοκηθέντες για το CDS εγώ βγήκα και σας στήριξα. Και εσείς βγάζετε ανακοίνωση και με εξισώνετε με τον Πολάκη;

Ακούστε την ιστορική αλήθεια: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαλε μια ανακοίνωση και είπε ότι κακώς ο πρωθυπουργός δεν μίλησε και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν, μας τσουβάλιασε το σύστημα Ρασπούτιν και ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις εκλογές.

Όμως ο πρωθυπουργός μίλησε ως πρόεδρος της ΝΔ για να δώσει την δυνατότητα και στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κάνει μια αντίστοιχη δήλωση. Που είναι ο κ. Ανδρουλάκης; Ούτε μια δήλωση δεν έκανε. Αγαπητέ κ. Βενιζέλο μας αδίκησες αλλά σε αδίκησε το ίδιο σου το κόμμα.

Τον με εξισώνετε με τον κ. Πολάκη, αδικείτε τον κ. Βενιζέλο κύριοι του ΚΙΝΑΛ.

Εγώ καθόμουν στο εντευκτήξριο και έπινα τον καφέ μου και ήρθε και με εξύβρισε. Του είπα ότι θα του κάνω αγωγή. Είμαστε το ίδιο; Χθες με έβριζε όπως και σήμερα και εγώ δεν του απάντησα. Είμαστε το ίδιο; Και βγάζετε στο ΚΙΝΑΛ αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση και με εξισώνετε όταν και το δικό σας κόμμα ταλαιπωρήθηκε από τον Πολάκη; Ντροπή!

Η πολιτική δεν μπορεί να είναι μόνο τακτική για να ανεβείτε στις δημοσκοπήσεις. Η πολιτική δεν μπορεί να διαχωρίζετε από το ήθος την αξιοπρέπεια την μνήμη και τις αρχές. Αν με εξισώνει με τον Πολάκη πρέπει να εξηγήσουν στο ΚΙΝΑΛ πως δέχθηκαν να συγκυβερνούν με έναν Πολάκη.

Στην πράξη αρχειοθετήσεως που φώναζε ο Τζανακόπουλος γιατί δεν την δίνω, τι έχω να κρύψω. Ποιος; Ο Τζανακόπουλος που είχε πάει στον Άρειο Πάγο να πάρει το φάκελο. Η πράξη αρχειοθετήσεως είναι παράσημο και θα την απέκρυπτα;

Είπατε κ. Ραγκούση ότι κάνουμε μπούλινγκ στους δικαστές. Πάρτε ορισμένες αναρτήσεις του κ. Πολάκη που μιλά για δικαστές.

Βλέπω τον Ρουσόπουλο που στοχοποιήθηκε στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. Αθωώθηκε. Του ζήτησε έστω και ένας συγγνώμη; Ούτε ένας!

Είμαι 15 χρόνια βουλευτής. Ντρέπομαι για μια ημέρα που επιτέθηκε στον Πολάκη και του είπα για τα μουστάκια. Κακώς είχα χάσει τότε την ψυχραιμία μου αλλά μίλησε για την οικογένειά μου.

Το χθεσινό βράδυ ήταν τραγωδία για εσάς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο η Χρυσή Αυγή έκανε αντίστοιχα πράγματα. Είναι εξαιρετικά δηλωτικό του ποιοι είστε και ευκρινές για το λαό τι θα θέλατε να κάνατε αν ερχόταν η 2η φορά.

Ο Πολάκης στο καφενείο προχθές μετά την ομοφοβική του δήλωση είπε και κάτι άλλο. Όπως μπαίνουν στο αρχείο οι υποθέσεις έτσι και ανασύρονται. Να μας το εξηγήσετε κ. του ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε σκοπό να δώσετε εντολές στην Δικαιοσύνη και μετά μιλάτε για κράτος δικαίου;».

 

ΠΗΓΗ NEWSIT

Διαβάστε επίσης