«Ο Μίμης Πλέσσας ήταν τρεις μέρες κάτω από τις κουβέρτες για να αντέξει»

Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης ταλαιπωρήθηκε πολύ από την κακοκαιρία αλλά ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει δείξει τα «δόντια» της σε όλη την Αττική με πολλούς εγκλωβισμένους στα σπίτια τους αλλά και αρκετούς να είναι χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Μίμης Πλέσσας με τη σύζυγό του, Λουκίλα Καρρέρ, η οποία το μεσημέρι της Πέμπτης 27/1 μίλησε στην εκπομπή Love It, περιγράφοντας τις εφιαλτικές μέρες που έζησε.

Ο Μίμης Πλέσσας ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάρα πολλές ώρες εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αναγκάστηκε να μείνει τρεις μέρες χωρίς θέρμανση με αποτέλεσμα να είναι συνέχεια κάτω από τις κουβέρτες για αντέξει το κρύο.

Η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε καλά. Σήμερα μπορώ και σας μιλώ, όπως μπόρεσα και χθες χάρη στην πολύτιμη βοήθεια φίλων που μου έφεραν τηλέφωνο για να μπορώ να μιλάω. 70 ώρες χωρίς ρεύμα ξέρετε τι σημαίνει; Μιλήσατε για την παγωνιά, το φαγητό, τη θέρμανση και όλα αυτά. Εγώ θα σας πω κάτι άλλο. Έλλειψη επικοινωνίας.

Έχω τρία μηνύματα στη διάθεση των Αρχών που μου είπανε sos πεθαίνουμε εχθές. Παιδάκι που το σώσαμε από πνευμονία, αν δεν ερχόταν είχε άλλη μία ώρα ζωής, κυρία που την κουβάλησαν μέσα από τα χιόνια για να σωθεί. Όταν όλα αυτά δεν μπορείς να τα πεις γιατί δεν έχει μπαταρία, είναι τρομακτικό, είπε αρχικά η Λουκίλα Καρρέρ.

«Προσφέρθηκαν να έρθουν να πάρουν τον Μίμη και να τον πάνε σε ασφαλές μέρος. Εγώ ήθελα να μείνω εδώ και να δώσω τη μάχη και ο Μίμης τρεις μέρες κάτω από τις κουβέρτες για να αντέξει. Ήθελα να δώσει τη μάχη από εδώ και όχι να βλέπω τα πράγματα από ένα ασφαλές σημείο.

Έσωσα δύο μωρά από πνευμονία και μία κυρία μεγάλη. Αυτοί θα ήταν νεκροί αν δεν ερχόταν το ρεύμα και έχω και αποδείξεις. Θα θρηνούσαμε νεκρούς. Για αυτό παρακαλώ την πολιτεία να σπεύσει να ανοίξει τους δρόμους και να δώσει ρεύμα», κατέληξε η Λουκίλα Καρρέρ στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου.