Αιγιάλεια: Υπάλληλος καταγγέλλει τον Δήμο - Με έβαλαν στα νεκροταφεία ενώ έχω ειδίκευση στην πολιτική προστασία

"Αντί να είμαι στην πολιτική προστασία, είμαι υπεύθυνος στα νεκροταφεία!". Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Άγγελος Μητρόπουλος, δημοτικός υπάλληλος στην Αιγιάλεια, ο οποίος διαθέτει εξειδίκευση στην πολιτική προστασία και τη διαχείριση κρίσεων.

Ολόκληρο το κείμενο είναι από το προφίλ του κ. Άγγελου Μητρόπουλου σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης:

ΑΡΙΣΤΟΙ η ΑΡΕΣΤΟΙ !!!!!

Με αφορμή την για πολλοστή φορά ταλαιπωρία των πολιτών, την έκθεση τους σε κίνδυνο αλλά και την απώλεια ζωών και κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ για εγωιστική ανάρτηση, θα γράψω λίγες γραμμές για την αξιοποίηση των κατάλληλων ανθρώπων στην κατάλληλη θέση.

Υπηρετώντας ως έφεδρος αξιωματικός εξειδικεύτηκα στις Εκρήξεις Καταστροφές στη Σχολή Μηχανικού και στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού εν ώρα κρίσης.

Κλήθηκα για μετεκπαίδευση και ύστερα από σειρά γραπτών και όχι μόνο εξετάσεων προάχθηκα στο βαθμό του υπολοχαγού.

Έχοντας συνεργαστεί με άτομα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την πολιτική προστασία έχω διαπιστώσει πως την ώρα της επιχείρησης λειτουργεί ο εθελοντής με τις επαγγελματικές γνώσεις που έχει, Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα οι εθελοντικές οργανώσεις, ΕΕΣ, ομάδες διάσωσης κλπ παρακολουθώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια εξειδίκευσης, επεμβαίνουν εθελοντικά επιχειρώντας επαγγελματικά. !!!

Στους ολυμπιακούς αγώνες 2004 παρείχα τις υπηρεσίες μου , στην φάση υποδοχής των Ολυμπιακών ομάδων, επί 20 ημέρες στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στον ΑΤΛΑΝΤΑ βοηθός διαπίστευσης και διαχείρισης πλήθους. Με πάνω από 500 προσγειώσεις την ημέρα.

Παρακολούθησα πρόγραμμα επιμόρφωσης ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ στο ΚΕΚ του Πανεπιστήμιου Αθηνών αλλά και το ειδικό συμπληρωματικό πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ του Καποδιστριακού με Βαθμολογία 94/100 με καθηγητή τον κ Λέκκα.

Και τώρα τις πταίει ??? Ποιος έχει την ευθύνη ??

Για την ΠΡΟΛΗΨΗ

Για την ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ

Για την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα !!!!!

Το μπαλάκι της ανάληψης ευθυνών.!!!!

Η μη συλλογική ταυτόχρονη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών. !!!!!

Οι τρικλοποδιές ???

Για το Δήμο Διακοπτού εκπόνησα μελέτη που απαντούσε ακριβώς Ποιος, Που, Πως, Πότε, Γιατί.

Έχοντας περπατήσει από άκρη σε άκρη όλο το Δήμο και έχοντας καταγράψει και αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση, οποιοσδήποτε μπορούσε να πάρει άμεσες απαντήσεις για τα επικίνδυνα σημεία από φυσικές καταστροφές για τις άμεσες ενέργειες και για την προστασία των πολιτών στη φάση εξέλιξης του φαινομένου.

Αλλά και για την Διοικητική μέριμνα όπως ΕΚΕΝΩΣΗ, ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΤΕΓΗ ΤΡΟΦΗ.ΚΛΠ.

Σε δεύτερη μελέτη αποτυπώθηκαν τυχόν τεχνολογικοί κίνδυνοι , τόσο από τις διελεύσεις τρένου , δικτύου φυσικού αερίου, δικτύου ηλεκτροδότησης, Ολυμπίας οδού, όσο και από τη λειτουργία επιχειρήσεων με υλικά εύφλεκτα η δυνάμενα να προκαλέσουν εκρήξεις και μάλιστα πλησίον κατοικιών.

Από πολλούς δήμους της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Βοιωτίας ζήτησαν την συνεργασία μου σχετικά με την σύνταξη παρόμοιων μελετών και εννοείται ότι δεν αρνήθηκα.

Υπέβαλα τις μελέτες στο Δήμο όπου εργαζόμουνα και ζήτησα να συνεχίσω να εργάζομαι ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.. ….

Φαντάζομαι ότι πάει το μυαλό σας ….

,,………….

……………

Τοποθετήθηκα ως υπεύθυνος ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ !!!!»