Λήξη συναγερμού στο Παγκράτι μετά τη διαρροή αερίου – Κανένας κίνδυνος για τους κατοίκους

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε στο Παγκράτι μετά τη διαρροή σε αγωγό φυσικού αερίου και οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την περιοχή από τη διαρροή του φυσικού αερίου που σημειώθηκε.

Τα παραπάνω επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΕΔΑ Αττικής. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι η βλάβη προκλήθηκε από αντίστοιχη βλάβη, στο σημείο, του δικτύου της ΕΥΔΑΠ.

Στην περιοχή έχει διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου από την πρώτη στιγμή της διαρροής και ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι όταν διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου στην συμβολή των οδών Αινείου και Πύρρου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε συναγερμό στις αρχές και στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, σε απόσταση 50 μέτρων.

Στο σημείο μετέβη και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα και να συντονίσει τις ενέργειες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν. Αμεσα βρέθηκαν στο σημείο 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και στελέχη της ΕΛΑΣ.

Οι τεχνικοί της ΔΕΠΑ εντόπισαν άμεσα το σημείο της διαρροής και διέκοψαν την παροχή φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου και ξεκίνησαν την αποκατάσταση της βλάβης.

Στο σημείο βρέθηκε και συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, καθώς οι αγωγοί των δύο εταιρειών είναι πολύ κοντά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ απομακρύνθηκαν συνολικά 27 ένοικοι από τις τρεις πολυκατοικίες, δίπλα στο σημείο της διαρροής.