Πατρινό Καρναβάλι: Μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τις "Αρμάδες"

1η Συνάντηση αρμάδων: Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Συνεχίζεται και φέτος ο νέος θεσμός «Αρμάδες» που δοκιμάστηκε με επιτυχία πέρυσι δημιουργώντας ενεργούς καρναβαλικούς πυρήνες.

Μέχρι την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στις Αρμάδες μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr και στο ειδικό πλαίσιο των αιτήσεων που ενεργοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα οι έφηβοι επισκέπτονται τη σελίδα της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας (carnivalpatras.gr) και συνεχίζουν πατώντας στο πεδίο ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ. Προχωρούν στην ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΗ και έπειτα επιλέγουν το πεδίο ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΑΡΜΑΔΑ. Ο πλοηγός της αρμάδας υποβάλλει πρώτος "Δήλωση συμμετοχής Πλοηγού Αρμάδας". Μετά την επιτυχή υποβολή της αίτησης, θα λάβει αυτόματα τον αριθμό της αρμάδας. Ο αριθμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί από τα υπόλοιπα μέλη της αρμάδας στη "Δήλωση συμμετοχής Μέλους Αρμάδας"

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

1η Συνάντηση αρμάδων: Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, 11:00 – 14:00, Παλαιά Σφαγεία

Οι Αρμάδες σχεδιάστηκαν ύστερα από την ανάγκη των εφήβων να βρουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης και προβολής του κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού. Μέσα από τις Αρμάδες οι έφηβοι καλλιεργούν τη φαντασία τους και δίνουν μια καρναβαλική διέξοδο στις δικές του ανησυχίες και προβληματισμούς. Μαθαίνουν να λαμβάνουν πρωτοβουλίες, να οργανώνουν τις δικές τους καρναβαλικές παρέες και να αντιδρούν στη μαζοποίηση που επιφέρει μια στείρα αντιμετώπιση του καρναβαλιού.

Αναλυτικότερα, οι Αρμάδες είναι αυτοδιοικούμενες ομάδες/παρέες εφήβων (13-17 ετών) που έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλα τα μυστικά του Πατρινού Καρναβαλιού. Μέσα από εργαστήρια και συναντήσεις με έμπειρους καρναβαλιστές, οι Αρμάδες καλλιεργούν τη φαντασία τους, παίζουν, τραγουδούν, σατιρίζουν, διακωμωδούν και σχεδιάζουν τη δική τους στολή για να την παρουσιάσουν την περίοδο του Πατρινού Καρναβαλιού (πχ Νυχτερινή Ποδαράτη, Μεγάλη Παρέλαση ή άλλες δράσεις που θα σχεδιαστούν υπό τις προϋποθέσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων)

Οι Αρμάδες σε πρώτη φάση απαρτίζονται από ένα πυρήνα πέντε (5) έως δέκα (10) ατόμων που αποτελείται από τον πλοηγό, τον συντονιστή της παρέας, και τα μέλη. Ο βασικός πυρήνας μέσα από μια σειρά συναντήσεων θα επιχειρήσει να εμπνευστεί, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια πρωτότυπη στολή για το Πατρινό Καρναβάλι, χρησιμοποιώντας 5-6 βασικά υλικά που θα τους δώσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Στη δεύτερη φάση, ο βασικός πυρήνας θα συγκεντρώσει την υπόλοιπη Αρμάδα και όλοι μαζί θα κατασκευάσουν τις στολές τους με τη βοήθεια κατασκευαστών του καρναβαλιού. Για το φετινό Καρναβάλι, οι στολές των Αρμάδων θα παρουσιασθούν σε ειδικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το τελευταίο τριήμερο. Οι Αρμάδες θα αποτελούνται συνολικά από 50 άτομα. Οι συναντήσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας στα Παλαιά Σφαγεία ή σε άλλα δημοτικά καταστήματα ανάλογα με το πρόγραμμα.

 

Διαβάστε επίσης