Η Ουάσινγκτον καλεί τους Αμερικανούς πολίτες στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν «τώρα» τη χώρα

 

Την άμεση αποχώρηση από την Ουκρανία ζήτησε, την Τετάρτη, η Ουάσινγκτον από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα, γεγονός που καταδεικνύει τη βεβαιότητα της Δύσης για επικείμενη επίθεση της Ρωσίας.
Η κατάσταση στην Ουκρανία «μπορεί να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή» προειδοποιεί η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, εκφράζοντας την ανησυχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αποτυπώνεται στη φράση «Φύγετε τώρα!»

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η Ρωσία θα είναι σε θέση να «χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ» κατά της Ουκρανίας με κάποιον τρόπο, δήλωσε την Τετάρτη η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουέντι Σέρμαν.

«Όλα δείχνουν» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ κάποια στιγμή, ίσως από τώρα έως τα μέσα Φεβρουαρίου», είπε η Σέρμαν και τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν ο Ρώσος πρόεδρος έχει λάβει «την τελική απόφαση» για να προχωρήσει στην επίθεση.

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο κεφάλι του προέδρου Πούτιν. Υπάρχει μόνο ένα άτομο που το κάνει, και αυτός είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν», εξήγησε.

https://www.zougla.gr/