Αχαΐα: Για 3η ημέρα δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία - Δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση

 

Δεν θα γίνει ούτε σήμερα Τετάρτη τηλεκπαίδευση στα σχολεία, που παραμένουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών για 3η ημέρα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας:

•    Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

•    Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, και κατόπιν συνεννόησης με τους Δήμους και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανακοινώνεται ότι λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών παρατείνεται η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Αχαΐας και για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που παραμένει, δημιουργεί συνθήκες παγετού με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς οι  μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και μεταφορέων, ενώ συνυπολόγίζεται ότι, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, καθίσταται αδύνατη η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (ανοικτά παράθυρα και πόρτες) για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid19 στις σχολικές αίθουσες. 

Σε ανακοίνωση του ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος αναφέρει:

"Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην περιοχή  της Αχαΐας αύριο Τετάρτη 26/1 με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και χωρίς να γίνει τηλεκπαίδευση με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ελπίζουμε την Πέμπτη να επανέλθουμε στην κανονικότητα με δια ζώσης εκπαίδευση όλων των μαθητών μας".

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ