Ιερέας στα Κάτω Πατήσια: Του ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη μετά από νέες αποκαλύψεις

Συμπληρωματική δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συρροή και πορνογραφία κατά συρροή, ασκήθηκε σε βάρος του ιερέα από τα Κάτω Πατήσια ο οποίος το απόγευμα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την καταγγελία ενός ανήλικου κοριτσιού πως το βίασε.

Αφορμή για την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του ιερέα ήταν η κατάθεση μίας 18χρονης κοπέλας στην αστυνομία η οποία είπε πως διατηρούσε σχέση με τον ιερέα τα 2,5 τελευταία χρόνια από την περίοδο δηλαδή που ήταν ανήλικη.

Η κοπέλα δεν κατήγγειλε τον ιερέα για βιασμό ωστόσο οι περιγραφές της για τη συμπεριφορά του, συνάδουν με αυτές της ανήλικης καταγγέλλουσας.

Μάλιστα, η μητέρα της κοπέλας, η οποία πληροφορήθηκε τη σχέση της κόρης της με τον ιερέα μετά την κατάθεση της 18χρόνης, αποκάλυψε πως ο 37χρονος είχε κάνει ανήθικη πρόταση και σε εκείνη. 

Η 18χρονη βρισκόταν στο σπίτι του ιερέα κατά τη σύλληψη του με αποτέλεσμα να κατασχεθεί το κινητό της τηλέφωνο και να αρχίσει να ξετυλίγεται έτσι το «κουβάρι» της υπόθεσης.

«Έχουμε ολοκληρωμένες σχέσεις»

Η 18χρονη κοπέλα περιέγραψε στην κατάθεση της στους αστυνομικούς πως τρέφει συναισθήματα για τον ιερέα και ανέφερε πως έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις από το καλοκαίρι του 2019, όταν δηλαδή κι εκείνη ήταν ανήλικη.

Μάλιστα, η κοπέλα ανέφερε πως συχνά βοηθούσε με το κράτημα των παιδιών του και περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψης.

«Ήμουν στο σπίτι του ιερέα με τα παιδιά του και κάποια στιγμή ήρθαν αστυνομικοί από την υπηρεσία για να το ερευνήσουν κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν εκεί μεταξύ των συσκευών αυτών ήταν και το κινητό μου» ανέφερε η κοπέλα.

Για τη μεταξύ τους σχέση περιέγραψε «εδώ και 2,5 χρόνια τρέφω συναισθήματα για εκείνον.Το καλοκαίρι του 2019 ήταν η πρώτη φορά που ολοκληρώσαμε τη σχέση μας. Ο,τι έχει γίνει έχει γίνει με τη θέλησή μου, είχα γνώση των πράξεών μου και ό,τι έκανα, ήθελα και το έκανα. Συνευρισκόμασταν είτε στο σπίτι μου ή στο δικό του, στο αυτοκίνητό του και στο κτίριο που στεγάζεται πλέον το κατηχητικό. Η  σύζυγος του δεν το γνωρίζει.

Αν είχε γίνει κάτι χωρίς τη θέλησή μου θα σας το έλεγα αμέσως. Σε μένα δεν έκανε ποτέ κάτι κακό. Του έστελνα και μου έστελνε μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο. Του έχω στείλει γυμνές μου φωτογραφίες και βίντεο δικά μου, αυτός μου έστελνε αντίστοιχα. Τα περισσότερα τα έχω αποθηκευμένα στο κινητό που έχει κατασχεθεί».

Η κοπέλα μάλιστα δε διστάζει να αναφέρει πως με τον ιερέα είχαν αναφερθεί και σε τρίτα πρόσωπα σαν φαντασίωση, χωρίς όμως να έχουν κάνει ποτέ κάτι.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η 18χρονη αναφέρεται και στην καταγγελία της 16χρονης λέγοντας πως δεν πιστεύει πως ο κατηγορούμενος την βίασε.

«Δεν πιστεύω ότι της έχει κάνει κάποιο κακό σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι έχει ασκήσει βία πάνω της. Ειδικά για το διάστημα που κατηγορείται λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού όταν οι εκκλησίες ήταν κλειστές, ενώ είχε περάσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και ήταν συνεχώς στο σπίτι. Την ημέρα των γενεθλίων του, του κάναμε έκπληξη και ήρθε και η καταγγέλλουσα με οικεία πρόσωπα. Αν την είχε βιάσει, δεν θα ερχόταν» ανέφερε στην κατάθεση της στους αστυνομικούς.

«Μου είπε να συνευρεθούμε»

Από την πλευρά της, η μητέρα της 18χρονης η οποία πληροφορήθηκε μετά την κατάθεση της κόρης της, τη σχέση με τον ιερέα ανέφερε στους αστυνομικούς, οργισμένη ζήτησε την ποινική του δίωξη ενώ αποκάλυψε πως είχε κάνει ανήθικη πρόταση και στην ίδια.

Η μητέρα περιέγραψε πως και τα δύο της παιδιά πήγαιναν στην Εκκλησία και πως ως οικογένεια διατηρούσαν πολύ καλή σχέση με τον ιερέα.

«Τον αγκαλιάσαμε σαν οικογένεια και είχαμε μαζί του πάρα πολύ καλή σχέση. Τον είχαμε πνευματικό μας που του εξομολογούμασταν τα πάντα και τα παιδιά μας τον έβλεπαν σαν πατέρα τους. Φανταστείτε ότι πρόπερσι το 2020 και άλλη μία φορά που δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, τον είχαν εμπιστευτεί και επέτρεψα στην κόρη μου να πάει μαζί του με την οικογένειά του λίγε ς μέρες διακοπές στο Άργος. Του είχα μιλήσει πριν φύγουν και μου είχε πει «Μην ανησυχείς θα την προσέχω εγώ σαν την οικογένειά μου».

Το σκέφτομαι τώρα και τρελαίνομαι γιατί νιώθω ότι εγώ έστειλα το παιδί μου στο στόμα του λύκου, όχι μόνο εκείνη τη φορά αλλά όλες τις φορές που μου έλεγε η κόρη μου ότι πάω στα παιδιά του και στον ιερέα για να τον βοηθήσω. Την έπαιρνε τηλέφωνο για να πάει και εγώ της το επέτρεπα».

Η γυναίκα μάλιστα περιέγραψε με λεπτομέρεια την ανήθικη πρόταση που δέχθηκε και η ίδια από την ιερέα πριν από λίγους μήνες.

«Σίγουρα μέσα στο 2021 που ήταν η τελευταία φορά που εξομολογήθηκα σε αυτόν, στο χώρο της εξομολόγησης μου είχε πει ότι θέλει να βρεθούμε σε ιδιωτικό χώρο οι δυο μας για να συνευρεθούμε και να μη φοβάμαι να το δω σαν λύτρωση για την ψυχή μου ή κάτι τέτοιο.

Θυμάμαι μου είπε ότι για να μην δίνουμε στόχο θα νοικιάσει ένα χώρο ή θα έβρισκε ένα χώρο απομονωμένο. Εγώ τον άκουγα και είχα σαστίσει και τότε δεν ξαναπάτησα για εξομολόγηση σε αυτόν».

Η γυναίκα, σοκαρισμένη από την αποκάλυψη της σχέσης της κόρης της με τον ιερέα, ανέφερε στην κατάθεση της πως «φυσικά σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι έχεις διανοηθεί να πει κάτι αντίστοιχο και στην κόρη μου. Είναι τέρας. Πραγματικά πολύ χειριστικός και εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε και τις αθώες ψυχές των παιδιών μας που τα στέλναμε να τους διδάξει ήθος και σεβασμό σε θεσμούς που τιμά το λειτούργημά του».

Ο αδελφός της 18χρονης ο οποίος επίσης πήγαινε στην εκκλησία, παρέδωσε στην αστυνομία νέο άσεμνο φωτογραφικό υλικό που βρήκε στο σπίτι, καταθέτοντας εξοργισμένος στους αστυνομικούς «ποιος παπάς δέχεται να έχει για ερωμένη ανήλικη και μάλιστα να την πηγαίνει μέσα στο σπίτι του με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Είναι αισχρός. Είμαι σίγουρος ότι η αδερφή μου απλά έκανε υπακοή και έχει την ψευδαίσθηση ότι έκανε καλά».

πηγή