ΕΚΤΑΚΤΟ - Κλειστά και αύριο Τετάρτη τα σχολεία στην Αχαΐα

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία στην Αχαΐα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου.

 

Η απόφαση αφορά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων παρατείνεται λόγω της αδυναμίας τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές αίθουσες, όπως για παράδειγμα ανοικτά παράθυρα και πόρτες, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και του παγετού κατά τις πρωινές ώρες που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και κινδύνους κατά την μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.

 

Οριστικό: Δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη και στην Αχαΐα

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, και κατόπιν συνεννόησης με τους Δήμους και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανακοινώνεται ότι λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών παρατείνεται η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Αχαΐας και για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που παραμένει, δημιουργεί συνθήκες παγετού με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς οι  μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και μεταφορέων, ενώ συνυπολόγίζεται ότι, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, καθίσταται αδύνατη η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (ανοικτά παράθυρα και πόρτες) για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid19 στις σχολικές αίθουσες. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ