Πάτρα-Κορονοϊός: Απόλυτη επικράτηση της "Όμικρον" έναντι της "Δέλτα"-Τι λένε τα επίσημα στοιχεία-Αυξάνονται οι νοσηλείες στα Νοσοκομεία

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24

Την ώρα που οι νοσηλείες περιστατικών κορονοϊού αυξάνονται και στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως η μετάλλαξη Όμικρον επικρατεί έναντι της Δέλτα στην  Πάτρα.

Πιό συγκεκριμένα όπως πληροφορείται το tempo24.news σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν στο εργαστήριο Μοριακού ελέγχου της 6ης ΥΠΕ που λειτουργεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών,  προέκυψε πως η αλληλούχιση από τα 111 θετικά δείγματα, έδειξαν 106 της μετάλλαξης Όμικρον και μόλις πέντε της Δέλτα.

Η αλληλούχιση αφορά στα δείγματα από 23 Δεκεμβρίου έως 29 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε η κατάσταση στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας δυσκολεύει με την πάροδο των ημερών και σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να ανοίξει ακόμη μία κλινική covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία και στα δύο Νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 241 ασθενείς οι οποίοι κατανέμονται ως εξής:

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Στις κλινικές134, 3 παιδια στην Παιδιατρική, 4 στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 13 στην ΜΕΘ

Αγιος Ανδρέας

78 νοσηλεύονται στις κλινικές και εννέα στην ΜΕΘ