Ξανά στο στόχαστρο ο Τσιτσιπάς για το coaching του πατέρα του

Ένας από τους λόγους που ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν σχολιάζεται θετικά είναι και οι συμβουλές του πατέρα του, Απόστολου, κατά την διάρκεια των αγώνων. Κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Στη πρόσφατη μεγάλη νίκη επί του Φριτζ στο πλαίσιο των 16 του Australian Open, ο Έλληνας τενίστας δέχθηκε παρατηρήσεις από τον διαιτητή, ώστε να ζητήσει από τον πατέρα του να σταματήσει τις οδηγίες.

Ο θρύλος του αθλήματος, Ματς Βιλάντερ που υπήρξε κατά το παρελθόν νούμερο ένα με 7 κατακτήσεις grand slam έφερε ξανά στο προσκήνιο την κριτική για τον Απόστολο Τσιτσιπά και την... παράνομη συμμετοχή του στους αγώνες του γιού του.

Ο παλαίμαχος Σουηδός άσος, τόνισε χαρακτηριστικά επί του θέματος:

«Κάποια στιγμή, ο πατέρας του θα πρέπει να σταματήσει να το κάνει. Αν όχι, τότε να φύγει από το box του. Πρέπει να αφήσει τον Στέφανο να αντιμετωπίσει μόνος την εκάστοτε κατάσταση.

Μπορεί να του μιλήσει όση ώρα θέλει πριν τα ματς και όση ώρα θέλει μετά από αυτά, αλλά κατά τη διάρκεια, ο Στέφανος μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνος του. Δεν χρειάζονται τα λόγια του Απόστολου. Πριν ξεκινήσει το 5ο σετ του αγώνα με τον Φριτζ, ο διαιτητής έκανε παρατηρήσεις στον Στέφανο. Του είπε να πει στον πατέρα του, να σταματήσει να του μιλάει μέσα στον αγώνα.

Έτσι κι έγινε. Και ως δια μαγείας, ο Στέφανος έπαιξε το καλύτερό του σετ στο ματς. Το κέρδισε με 6-4 και προκρίθηκε. Αν προσπαθεί μόνος να βρίσκει λύσεις στους αγώνες του, μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει. Αν έχει συνέχεια τον πατέρα του στο αυτί του, να του λέει ‘Σέρβιρε εκεί, τρέξε εκεί κτλ’, δεν νομίζω ότι μπορεί να εξελιχθεί και πολύ. Στο 5ο σετ σήμερα, συμπεριφέρθηκε και έπαιξε εξαιρετικά. Χωρίς τη βοήθεια του Απόστολου». 

naftemporiki.gr