Καυτερές τροφές – Επηρεάζουν το μητρικό γάλα;

 

 

Η κατανάλωση καυτερής τροφής δεν ισοδυναμεί με ένα καυτερό μητρικό γάλα, ούτε θα αποτρέψει το μωρό σας από τον θηλασμό, ενώ θα αναπτύξει τους γευστικούς του κάλυκες.

Πολλές μητέρες που θηλάζουν, ενώ έχουν έντονη επιθυμία για κάτι καυτερό, δεν ενδίδουν σε αυτήν, καθώς φοβούνται πως θα επηρεαστεί το μητρικό γάλα και κατά συνέπεια θα βλάψει και το μωρό τους. Μελέτες, ωστόσο, έχουν αποδείξει πως οι καυτερές τροφές μπορεί να επηρεάσουν μονάχα τη μητέρα, καθώς το μωρό θα αντιληφθεί μονάχα μια μικρή αλλαγή στη γεύση του γάλατος κάτι που δεν θα το αποτρέψει από τον θηλασμό.

Η καυτερή τροφή δεν ισοδυναμεί με καυτερό μητρικό γάλα

Έως σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η κατανάλωση πικάντικης τροφής καθιστά και το μητρικό γάλα πικάντικο. Ωστόσο, ενδέχεται να αλλάξει ελαφρώς τη γεύση του. Επομένως, μπορείτε να τα τρώτε άφοβα και όσο τραβά η όρεξή σας, καθώς το μωρό σας δεν πρόκειται να γίνει δέκτης κάποιας βλαβερής ουσίας.

Σύμφωνα με στοιχεία, όσο πιο ιδιαίτερη και έντονη γεύση έχει ένα φαγητό, τόσο πιο πιθανό είναι να αλλάξει προσωρινά η γεύση του μητρικού γάλατος. Ως συνέπεια, ο ουρανίσκος του μωρού σας θα«επεκτείνει τους ορίζοντές του», με αποτέλεσμα όταν θα αρχίσει να καταναλώνει στερεά τροφή να είναι λιγότερο επιλεκτικό.

Δεν ευθύνονται για ενοχλήσεις στο στομάχι του μωρού

Ενώ ενδέχεται να προκαλέσουν πόνους στο στομάχι σας, αυτό δεν σημαίνει πως το ίδιο θα συμβεί και στο μωρό σας. Ως επί το πλείστον, οι ενοχλήσεις που μπορεί να έχει το μωρό στην κοιλιακή χώρα δεν συνδέονται με το περιεχόμενο του μητρικού γάλατος, αλλά με δευτερεύοντες παράγοντες.

Επιπλέον, η δυσφορία που μπορεί να παρουσιάσει η μητέρα δεν περνά στο μωρό. Εξαίρεση, ωστόσο αποτελεί το ενδεχόμενο να έχετε καταναλώσει μια συγκεκριμένη

πρωτεϊνη, την οποία το πεπτικό σύστημα του μωρού δεν είναι ακόμη σε θέση να διασπάσει, με αποτέλεσμα να αρχίσει να έχει διάφορες ενοχλήσεις. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε πως είναι καλό να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας.

https://www.imommy.gr/

Διαβάστε επίσης