Πάτρα-Αστυνομία: Μία έρευνα που "σέρνεται" για μήνες και προκαλεί ενόχληση στα ηγετικά κλιμάκια του Σώματος

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24

Μία υπόθεση που "σέρνεται" εδώ και μήνες στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού και αφορά σε έλεγχο αστυνομικών για τον χειρισμό υπόθεσης κλοπής μοτοσικλέτας, έχει ενοχλήσει την ηγεσία της Αστυνομίας.

Για το θέμα έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες αλλά και ετυμηγορίες στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα όπως πληροφορείται το tempo24.news το τοπίο να έχει "βαρύνει" στην Κατεχάκη. Και αυτό, όχι γιατί η ηγεσία δεν θέλει να αποδοθούν ευθύνες, έαν και εφόσον υπάρχουν, αλλά διότι η έρευνα της υπόθεσης καθυστερεί σημαντικά και το τοπικό αστυνομικό προσωπικό να βρίσκεται σε διαρκή διαδικασία "τριβής", πλήττοντας την εικόνα του Σώματος στην κοινωνία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει καμία διάθεση για "κουκούλωμα" της υπόθεσης

Σημειώνεται για την ιστορία πως ενώ η υπόθεση είχε αρχικά τεθεί στο αρχείο από την Εισαγγελία, η τοπική ηγεσία αναγκάστηκε να ζητήσει την διενέργεια έρευνας την οποία διενήργησε ανώτερος αξιωματικός, η οποία ολοκληρώθηκε αλλά καινείς επισήμως δεν θέλει να αναφέρει στοιχεία για το τελικό της πόρισμα που είναι άλλωστε εμπιστευτικό.

Αντ' αυτού επιλέγεται η ...δημοφιλής διαδικασία των διαρροών, γεγονός που στην ουσία προκαλεί τη δυσφορία της ηγεσίας, που "βγάζει σπυριά" επειδή "θίγεται η εικόνα της Αστυνομίας αφού η υπόθεση δεν ολοκληρώνεται και οι "σκιές" παραμένουν στους ορόφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας για μεγάλο χρονικό διάστημα"

Μάλιστα όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, "δεν είναι δυνατόν να μην μπαίνει τέλος σε μία υπόθεση (είτε με απόδοση ευθυνών εάν υπάρχουν, είτε με απαλλαγή των εμπλεκόμενων εάν προκύπτει) και η τοπική ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται στη δίνη φημών κουτσομπολιών και πιθανόν λάσπης στον ανεμιστήρα".

Στο μεταξύ οι διαρροές συνεχίζονται γεγονός που προκαλεί ακόμη πιο αρνητικό αντίκτυπο στην ηγεσία του Σώματος που λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν της όσα συμβαίνουν!

 

 

Διαβάστε επίσης