Τυρόπιτα με κασέρι και φέτα στα γρήγορα

20/01/2022 | 13:02

Ζουμερή τυρόπιτα με κασέρι για όλη την οικογένεια με υπέροχο τραγανό φύλλο και εξαιρετική γεύση στη γέμιση που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.

 

Υλικά

φύλλα κρούστας: 500 γρ. (10 φύλλα)
φέτα: 500 γρ.
κασέρι: 400 γρ.
γάλα: 500 ml
αυγά: 6
ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζανιού
βούτυρο φρέσκο: 2/3 φλιτζανιού
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
αλάτι: όσο θέλετε

 

Εκτέλεση

Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τέσσερα φύλλα αλείφοντας καθένα με λάδι και βούτυρο. Τρίβετε στον τρίφτη το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι τη φέτα. Ανακατεύετε τα δύο τυριά μαζί, πασπαλίζετε με το πιπέρι και χωρίζετε το μείγμα σε τρία μέρη.
Ρίχνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το ένα μέρος του τυριού, βάζετε δύο φύλλα, πάλι τυρί, μετά άλλα δύο φύλλα, το υπόλοιπο τυρί και τέλος τα δύο τελευταία φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με σχήμα τετραγώνου, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι, τα ρίχνετε στην πίτα και τη βάζετε αμέσως στο φούρνο να ψηθεί για 50’ – 55’ στους 200 °C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

 

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Με υπερηφάνεια η μεγάλη παρέλαση για το έπος της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα-ΔΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας ανάμεσα σε ανήλικους-Ο ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι-Συνελήφθη ο δράστης

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Στη Βόρεια Ήπειρο ο Κώστας Καραμανλής

28η Οκτωβρίου 1940: Οταν οι ιταλικοί “Πελαργοί” αιματοκύλησαν την Πάτρα – Λίγες ώρες μετά την κήρυξη του πολέμου!

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

Κύπελλο: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Βόλο με πρώτο κανόνι… τον Γιάρεμτσουκ!