Πάτρα - καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας

 

Από σήμερα αρχίζει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση η θερμοκρασία τις πρωινές και βραδινές ώρες δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι θα φθάσει τους 12.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα μέχρι 2 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μετά το μεσημέρι. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -11 έως 10, στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 8 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Διαβάστε επίσης