Επέστρεψε στη Σερβία ο Τζόκοβιτς

«Σε αγαπάμε, Νόλε»

Επέστρεψε στη Σερβία ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος απελάθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας επειδή δεν ήταν εμβολιασμένος κατά της COVID-19, με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί να αγωνιστεί στο Australian Open και να διεκδικήσει τον 21ο τίτλο της καριέρας του σε τουρνουά γκραν σλαμ.

 

Η πλειοψηφία των Αυστραλών ήθελαν να φύγει ο Σέρβος «αστέρας» του τένις, ο οποίος είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο οι Σέρβοι υποστηρικτές του ανέμιζαν σημαίες της χώρας και εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, μόλις το αεροπλάνο, το οποίο τον μετέφερε, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Χαρακτηριστικά είναι τα συνθήματα «Είσαι ο πρωταθλητής μας, Νόβακ» και «Σε αγαπάμε, Νόλε», τα οποία φώναζαν για χάρη του 34χρονου άσου.

 

Ο «Νόλε», ο οποίος έχει κατακτήσει εννέα φορές το Australian Open, «συγκατοικεί» με τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ και τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ στην πρώτη θέση της λίστας με τους κατόχους περισσότερων τίτλων σε τουρνουά γκραν σλαμ, καθώς άπαντες έχουν από 20 τρόπαια. Όμως, αντί ο Σέρβος να ξεκινήσει την προσπάθειά του γι' ακόμη έναν τίτλο στη Μελβούρνη, πήρε το αεροπλάνο για το Ντουμπάι και στη συνέχεια για το Βελιγράδι, καθώς το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε οριστικά τη βίζα του Τζόκοβιτς, λόγω της απόφασής του να μην εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης