Σταϊκούρας: Φόρος εισοδήματος σε 8 δόσεις από τον Ιούλιο

Aφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το επόμενο διάστημα ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά

Ο φόρος εισοδήματος των πολιτών θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο σε 8 δόσεις επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ο υπουργός δήλωσε ότι η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει από το Μάρτιο ώστε να μπορέσουν οι λογιστές να δημιουργήσουν στις φορολογικές δηλώσεις τις προϋποθέσεις.

Για το μισθολόγιο των γιατρών

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα αλλάξει το το μισθολόγιο των γιατρών.

“Θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τον μισθολόγιο στο δημόσιο. Είμαι αυτή της άποψης. Έχουν παρέλθει οι περίοδοι που κάναμε οριζόντιες περικοπές συνεκτιμώντας την ιδιαίτερη προσφορά των γιατρών. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η κυβέρνηση από την υστέρηση του κρατικού προϋπολογισμού, από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων βοήθησε όσο μπορούσε”, απάντησε.

Μειωμένα Ενοίκια: Αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων

Επίσης μίλησε και για το θέμα των αποζημιώσεων των μειωμένων ενοικίων των ιδιοκτητών ακινήτων. “Είναι αλήθεια ότι δεν είμαστε συνεπείς. Σε κάποιες περιπτώσεις υπεκμισθώσεων και κάποιες περιπτώσεις που άλλαξαν τα μισθωτήρια στο μεσοδιάστημα. O στόχος είναι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να πληρώσουμε και αυτούς τους συμπατριώτες μας… που έχουμε κάποιες λίγες εκκρεμότητες”, τόνισε με έμφαση.

Για τη μείωση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά

Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το επόμενο διάστημα ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά . Όπως είπε ” Από 13, 14 Ιανουαρίου δεν μπορούμε να έχουμε τέτοιας έκτασης δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Επί του παρόντος είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το υλοποιήσουμε. Θα δούμε όμως πώς θα εξελιχθεί το καλάθι της νοικοκυράς, η καθημερινότητα του πολίτη, οικογενειακός προϋπολογισμός τους επόμενους μήνες. Και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε κοντά στην κοινωνία, όσο περισσότερο μπορούμε αλλά στο βαθμό του εφικτού”.

Για τον κατώτατο μισθό

“H λογική λέει ότι η δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού θα είναι πολύ γενναιότερη από 1η Μάϊου με αποτέλεσμα να υπερκαλύψουμε τις περισσότερες χώρες οι οποίες αύξησαν τον κατώτατο μισθό τα προηγούμενα χρόνια” υπογράμμισε ο υπουργός.

Ωστόσο απέφυγε να πει πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Όπως είπε δεν έχουμε μαντικές  ικανότητες για το πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

“Υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται στην χώρα με βάση το νομικό πλαίσιο καθώς υπάρχει συζήτηση με τους φορείς, ακρόαση, εισήγηση του υπουργού εργασίας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτό θα γίνει το επόμενο τρίμηνο” συμπλήρωσε.

 

Πηγή: enikonomia.gr 

 

Διαβάστε επίσης