Covid19: Σύντομα η λειτουργία της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης των νέων αντιικών φαρμάκων

15/01/2022 | 13:32

Θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσει την λειτουργία της η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των γιατρών για την χορήγηση της νέας θεραπείας με τα αντιικά φάρμακα σε ασθενείς covid που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ίδια με αυτή της χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Σημειώνεται ότι τα αντιικά χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση και έως ολοκληρωθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής έγκρισης, η θεραπεία μπορεί να χορηγείται με έγγραφη συναίνεση των ασθενών.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η θεραπεία θα χορηγείται για 5 ημέρες και θα πρέπει να ξεκινά μέσα στις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και τη διάγνωση της νόσου. Οι γιατροί που θα κάνουν την συνταγογράφηση θα παρακολουθούν και την πορεία της νόσου , της 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα.

 

ΑΜΠΕ

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης