Covid19: Σύντομα η λειτουργία της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης των νέων αντιικών φαρμάκων

15/01/2022 | 13:32

Θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσει την λειτουργία της η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των γιατρών για την χορήγηση της νέας θεραπείας με τα αντιικά φάρμακα σε ασθενείς covid που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ίδια με αυτή της χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Σημειώνεται ότι τα αντιικά χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση και έως ολοκληρωθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής έγκρισης, η θεραπεία μπορεί να χορηγείται με έγγραφη συναίνεση των ασθενών.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η θεραπεία θα χορηγείται για 5 ημέρες και θα πρέπει να ξεκινά μέσα στις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και τη διάγνωση της νόσου. Οι γιατροί που θα κάνουν την συνταγογράφηση θα παρακολουθούν και την πορεία της νόσου , της 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα.

 

ΑΜΠΕ

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Το μήνυμα της οικογένειάς της