Αχαΐα: Ο ...ιός των καταλήψεων "χτύπησε" τα σχολεία - Αντιδράσεις για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Στιγμιότυπο από την χθεσινή πορεία που πραγματοποίησαν μαθητές

 

Ο ..ιός των καταλήψεων έχει χτυπήσει για τα καλά τα σχολεία της Αχαΐας.

Με την επανέναρξη των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου πολλοί μαθητές σε σχιολικά συγκροτήματα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις διαφωνώντας με την επαναλειτουργία των σχολείων χωρίς μέτρα, καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών στις τάξεις και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την διασπορά του κορονοϊού.

Από τη Δευτέρα μαθητές κατέλαβαν τέσσερα σχολικά συγκροτήματα μην επιτρέποντας το μάθημα δια ζώσης (ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη σε περίπτωση κατάληψης να προχωρούν οι μαθητές σε τηλεκπαίδευση), τις επόμενες ημέρες το "κύμα" των καταλήψεων άρχισε να καλύπτει νέες σχολικές μονάδες και χθες, τελευταία ημέρα της εβδομάδας για τα σχολεία 33 συγκροτήματα στο νομό ήταν με "λουκέτο". Ενώ σύμφωνα με στοιχεία στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας ο αριθμός των καταλήψεων εκτοξεύεται στις 60!

Κρούσματα και τεστ

Πάντως από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης στην περιοχή δηλώνουν ικανοποίηση για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, ενώ σημειώνουν πως η επανέναρξη των μαθημάτων είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν πάνω από 1.700 μαθητές και καθηγητές που ήσαν ασυμπτωματικοί και σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εντοπίζονταν.

Πάντως μαθητές υποστηρίζουν πως τα μέτρα κατά του κορονομοϊού δεν εφαρμόζονται. Προ ημερών μαθητής απέστειλε επιστολή στην υπουργό παιδείας , που κοινοοποίησε στο tempo24 για το θέμα.

Πάτρα - Επιστολή μαθητή προς τη Νίκη Κεραμέως: "Δεν τηρείται κανένα μέτρο - Δεν κάνουν καν το τεστ"

 

 

 

Διαβάστε επίσης