Ο Απόστολος Κατσιφάρας για το Δήμο Πάτρας(;) – Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο – Τι θα κάνουν οι άλλες παρατάξεις

 

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, καθώς όπως φαίνεται ο νέος πρόεδρος θέλει να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματος, που προς το παρόν δείχνουν ανοδικές τάσεις στις δημοσκοπήσεις.

Ετσι, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Απόστολο Κατσιφάρα για το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού διεκδικώντας το δημαρχιακό θώκο της Πάτρας. 

Ο τ. περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας με δύο εκλογικές νίκες στο ενεργητικό του ( η ήττα στις τελευταίες εκλογές, όπως σημειώνουν από το περιβάλλον του ήλθε κάτω από “περίεργες” υπόγειες πολιτικές διαδρομές)  θεωρείται σημαντικό κεφάλαιο για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι απίθανη ακόμη και η επανάκαμψή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές (είχε εκλεγεί βυλευτής Αχαΐας 2004, 2007, 2009, ενώ στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου τοποθετήθηκε υφυπουργός Δικαιοσύνης). 

Το εάν θα έχουν θετική κατάληξη οι κουβέντες θα φανεί μελλοντικά, αυτό που σίγουρα αναδεικνύεται είναι πως αρχίζουν να “ζεσταίνονται” τα προεκλογικά σενάρια, παρότι έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας.

Πάντως θυμίζουμε πως ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο Νίκος Παπαδημάτος, επικεφαλής της παράταξης “Πάτρα Μπροστά”, όσο και ο επικεφαλής του “σπιράλ” Πέτρος Ψωμάς.

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις ακόμη το τοπίο παραμένει “θολό”.

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, από την πλευρά του έχει υποστηρίξει πως η παράταξή του “Πρωτεύουσα Ξανά” θα είναι παρούσα στις εκλογές.

Να σημειωθεί πως στις προηγούμενες εκλογές βρέθηκε στο δεύτερο γύρο απέναντι στον Κώστα Πελετίδη, όπου συγκέντρωσε 29,09%, έναντι του νυν δημάρχου 70,91%. 

Το βέβαιο είναι πως όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα βρουν απέναντί τους, τον Κώστα Πελετίδη, που θα διεκδικήσει για τρίτη φορά την επανεκλογή του.  

Κάτι που στο παρελθόν έχουν πετύχει μόνο ο αείμνηστος Δήμαρχος Θόδωρος Άννινος που εξελέγη 3 φορές και ο Ανδρέας Καράβολας που τον διαδέχθηκε και πέτυχε την ασύλληπτη επίδοση των 4 εκλογικών νικών (1987, 1991, 1995, 2003).

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Αχαΐα: Το ΙΧ έφυγε από τον δρόμο – Ένας νεκρός, ένας τραυματίας

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα