Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Επιστολή διαμαρτυρίας: "Aκρως επικίνδυνη η περαιτέρω μείωση των χειρουργείων" - "Μπλόκο" από τον κορονοϊό και οι ασθενείς ακόμα περιμένουν

Οι διευθυντές των κλινικών του χειρουργικού τομέα μιλούν για υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" προκαλεί η μείωση των χειρουργικών αιθουσών και των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω της αύξησης των νοσηλευόμενων Covid ασθενών.

Ανθρωποι με πρόβληματα υγείας που είχαν μπει στη λίστα των χειρουργείων εδώ και μήνες, ακόμα περιμένουν χωρίς καμία ειδοποίηση για το πότε θα γίνουν οι επεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί και  τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν στις καθορισμένες ημερομηνίες.

Το γεγονός αυτό οδηγεί τους ασθενείς σε ιδιώτες γιατρούς (με κόστος που αδυνατούν να καλύψουν στις περισσότερες περιπτώσεις), αφού πολλοί από αυτούς προσπαθούν να μπουν στο χειρουργείο του νοσοκομείου για πάνω από ένα χρόνο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι διευθυντές των κλινικών του χειρουργικού τομέα με επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας και όλους τους αρμόδιους,  μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί έχει προκληθεί μεγάλη αρρυθμία και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικά όλου του νοσοκομείου, προς τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:  

Διοικητή ΓΝ Πατρών κο Θεοδωρόπουλο

Κοινοποίηση: 

Υπουργό Υγείας κο   Πλεύρη

Αν. Υπουργό Υγείας κα  Γκάγκα

Διοικητή 6ης ΥΠΕ κο  Καρβέλη

ΕΙΝΑ

ΟΕΝΓΕ

 

ΘΕΜΑ: Περαιτέρω συρρίκνωση του χειρουργικού τομέα του ΓΝ Πατρών “Αγ. Ανδρέας” 

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και να καταδείξουμε την μεγάλη συρρίκνωση που υφίσταται ο χειρουργικός τομέας του ΓΝ Αγ. Ανδρέα.  Όπως είχαμε αναδείξει σε έγγραφο μας στις 26/11/21 (Α.Π. 48553) η συμπίεση και η μείωση των χειρουργικών κλινικών, λόγω της αύξησης των νοσηλευόμενων Covid ασθενών,  δημιούργησε μεγάλα προβλήματα νοσηλείας των χειρουργικών ασθενών ενώ η μονομερής  εφαρμογή της οδηγίας του Υπουργείου Υγείας για περικοπή κατά 80% των χειρουργικών αιθουσών στο ΓΝ Πατρών “Άγιος Ανδρέας “, χωρίς  να διενεργείται καμία  περαιτέρω μείωση στο ΠΓΝΠ,  δημιουργεί μεγάλη αρρυθμία και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικά όλου του νοσοκομείου, προς τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Παρά την έντονη αντίδραση μας και την επιμονή της 6ης ΥΠΕ να μην λαμβάνει υπόψη τις τοποθετήσεις των διευθύνσεων των κλινικών του νοσοκομείου μας συνεχίζει να επικρατεί ακριβώς η ίδια κατάσταση, ενώ με πρόσφατη οδηγία/εντολή της διοίκησης του νοσοκομείου αποφασίστηκε η άκρως επικίνδυνη περαιτέρω μείωση των χειρουργικών κλινών με αντίστοιχη επικείμενη μείωση των χειρουργικών αιθουσών και των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων.

Η απόφαση αυτή της διοίκησης του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ ουσιαστικά κλείνει τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμισή του και την δια της ολισθήσεως μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid και δεύτερης διαλογής,   
 

Είναι προφανές ότι η μη αντιμετώπιση της λοιπής νοσηρότητας του πληθυσμού δημιουργεί συνθήκες παράλληλης επιδημίας, αυξάνοντας του γενικούς δείκτες βαρειάς νοσηρότητας και θνητότητας.

Εμμένοντας στην θέση μας για την  απρόσκοπτη  λειτουργία του νοσοκομείου και έχοντας ως μοναδικό γνώμονα της προστασία της Υγείας των ασθενών μας,  καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει άμεσα την παραπάνω απόφαση και να επεξεργαστεί άλλες πρόσφορες λύσεις που και υπάρχουν στη φαρέτρα της και μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν, χωρίς επί της ουσίας να διαλυθεί το Νοσοκομείο.  

 

Οι διευθυντές των κλινικών του χειρουργικού τομέα

 

Διαβάστε επίσης