Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ιάβα της Ινδονησίας

14/01/2022 | 13:20

Σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το νησί Ιάβα της Ινδονησίας την Παρασκευή, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS).

Το USGS ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 37 χιλιομέτρων (23 μίλια) το πρωί νοτιοδυτικά του νησιού.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Οι αρχές τόνισαν πως δεν είναι πιθανό να προκαλέσει τσουνάμι.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί την επιφάνεια της θάλασσας, ακόμη και όταν τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα τσουνάμι, δήλωσε η Dwikorita Karnawati, επικεφαλής της Μετεωρολογικής, Κλιματολογικής και Γεωφυσικής Υπηρεσίας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κοντινή επαρχία Μπάντεν, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας.

Καλεί τον κόσμο να παραμείνει σε εγρήγορση καθώς ενδέχεται να υπάρξουν μετασεισμοί.

Η Ινδονησία βρίσκεται κατά μήκος της ζώνης του «δακτυλίου της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού με ενεργά ηφαίστεια και τεκτονικά ρήγματα, καθιστώντας την επιρρεπή σε σεισμούς.

naftemporiki.gr 

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο