Κορονοϊός: Δύο νέα φάρμακα στη «φαρέτρα» των γιατρών

14/01/2022 | 12:17

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στο Παρίσι ανεστάλη από το δικαστήριο.

Το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού ανέστειλε την Πέμπτη ένα νομαρχιακό διάταγμα που καθιστούσε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το AFP.

Η απόφαση αυτή έρχεται την επομένη της απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου των Βερσαλλιών, το οποίο είχε αναστείλει παρόμοιο διάταγμα, για πρώτη φορά στην εθνική επικράτεια, θεωρώντας ότι το μέτρο επέφερε «υπερβολική, δυσανάλογη και ανάρμοστη επίθεση στις ατομικές ελευθερίες».

Η χρήση μάσκας είχε ξαναγίνει υποχρεωτική στα τέλη Δεκεμβρίου στους δρόμους του Παρισιού, ώστε να αντιμετωπιστεί το «τσουνάμι» της παραλλαγής Όμικρον, η οποία έχει προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων στη Γαλλία.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 305.322 νέα κρούσματα τελευταίες 24 ώρες και 227 θανάτους, ενώ 24.154 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένων 3.939 σε εντατική θεραπεία. Η παραλλαγή Omicron αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το 65% των ιών που προσδιορίστηκαν σε αλληλουχία.

naftemporiki.gr 

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο μαθήτρια κατά τη διάρκεια εκδρομής

Πάτρα: Υπόθεση εκβίασης ερευνά η Ασφάλεια – Το τηλεφώνημα από τις φυλακές Κορυδαλλού(;) και οι οικονομικές διαφορές

Πάτρα: Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο-Μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά