Κορονοϊός: Δύο νέα φάρμακα στη «φαρέτρα» των γιατρών

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στο Παρίσι ανεστάλη από το δικαστήριο.

Το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού ανέστειλε την Πέμπτη ένα νομαρχιακό διάταγμα που καθιστούσε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το AFP.

Η απόφαση αυτή έρχεται την επομένη της απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου των Βερσαλλιών, το οποίο είχε αναστείλει παρόμοιο διάταγμα, για πρώτη φορά στην εθνική επικράτεια, θεωρώντας ότι το μέτρο επέφερε «υπερβολική, δυσανάλογη και ανάρμοστη επίθεση στις ατομικές ελευθερίες».

Η χρήση μάσκας είχε ξαναγίνει υποχρεωτική στα τέλη Δεκεμβρίου στους δρόμους του Παρισιού, ώστε να αντιμετωπιστεί το «τσουνάμι» της παραλλαγής Όμικρον, η οποία έχει προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων στη Γαλλία.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 305.322 νέα κρούσματα τελευταίες 24 ώρες και 227 θανάτους, ενώ 24.154 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένων 3.939 σε εντατική θεραπεία. Η παραλλαγή Omicron αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το 65% των ιών που προσδιορίστηκαν σε αλληλουχία.

naftemporiki.gr