Δυστύχημα με Ferrari: «Αδελφέ μου, αδελφέ μου» – Η σπαρακτική κραυγή φίλου του Τζώρτζη Μονογυιού

«Αδελφέ μου, αδελφέ μου». Η σπαρακτική κραυγή του φίλου του Τζώρτζη Μονογιού λίγα λεπτά μετά το σοκαριστικό τροχαίο στη Βούλα, ραγίζει καρδιές. Ο άνδρας που ακούγεται στα βίντεο από το σημείο να φωνάζει είναι φίλος του θύματος και οδηγός αυτοκινήτου που ακολουθούσε τη μοιραία Ferrari.   

Τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες του τροχαίου στη Βούλα, με θύμα τον 45χρονο Τζώρτζη Μονογυιό, αδερφό της βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Μονογυιού περιέγραψε στο newsit.gr ο Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης, αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας.

«Ήμουν στο σπίτι μου, γύρω στις 8.20  βγήκα λίγο στο μπαλκόνι να δω κάτι και είδα καπνό. Βγήκα έξω στον δρόμο και είδα εκείνη την ώρα ένα αυτοκίνητο να είναι τυλιγμένο στις φλόγες. Είχαν βγάλει τους δύο επιβαίνοντες. Ο οδηγός δεν έδινε κανένα σημείο ζωής και η συνοδηγός έκανε κάποιες αργές κινήσεις, φαινόταν πολύ βαριά τραυματισμένη. Το αυτοκίνητο μπήκε στην ευθεία μετά τη Βουλιαγμένης και χωρίς κάποιο προφανή λόγο, δηλαδή να χτυπήσει με κάποιο άλλο αυτοκίνητο, να εμπλακεί κάτι άλλο, εξετράπη της πορείας του, χτύπησε στο κράσπεδο, έσπασε η αριστερή ζάντα, αποκολλήθηκε γύρισε και χτύπησε στα δέντρα. Μετά έγινε η διαρροή και πήρε φωτιά», περιγράφει ένας από τους ανθρώπους που είδαν την τραγωδία να εκτυλίσσεται.

Ο Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης μίλησε και με έναν οδηγό ταξί, που τη στιγμή του τροχαίου βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα, σταματημένος στο φανάρι της παραλιακής με τη Βάρης-Κορωπίου. «Το είδε να έρχεται και ξαφνικά να χάνει τον έλεγχο. Δεν του φάνηκε (σ.σ. του οδηγού ταξί) ότι ο οδηγός της Ferrari έτρεχε και δεν κατάλαβε πώς “έφυγε” και άκουσε ένα “παφ”. Ήταν το χτύπημα εκεί που υπάρχει μία μικρή σήμανση της Περιφέρειας, την οποία το αυτοκίνητο -με την σύγκρουση- την αποκόλλησε, έπεσε πάνω στις λεύκες και το δεύτερο “μπαμ” ήταν όταν πήρε φωτιά».  

«Αδερφέ μου, αδερφέ μου!»

Ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο newsit.gr με συγκλονιστικές λεπτομέρειες ότι «μέχρι να πάρει φωτιά κάποιος είχε κατέβει από ένα αυτοκίνητο που ήταν πίσω τους, τους είχε απεγκλωβίσει αλλά δυστυχώς ο οδηγός δεν είχε τις αισθήσεις του. Πρέπει να ήταν γνωστός του γιατί φώναζε συνεχώς, πολύ δυνατά και γοερά “αδερφέ μου, αδερφέ μου” και ήταν πάνω από τη σορό και προσπαθούσε να τον κάνει να κινηθεί απεγνωσμένα. Είχε γεμίσει αίματα και εκείνος, γιατί ο οδηγός είχε μεγάλη αιμορραγία από το κεφάλι του».

Αν και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης, που μένει στο σημείο, ακούει πολλές φορές τους ήχους από τρακαρίσματα, αφού πολλοί είναι αυτοί που παραβιάζουν τα φανάρια ή κάνουν κόντρες. Αλλά αυτή τη φορά «δεν άκουσα κάτι, κάποιο τρακάρισμα, είδα τον καπνό και βγήκα έξω».

Αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία του θανατηφόρου τροχαίου, ο μάρτυρας δεν αποκλείει η πιθανότερη εκδοχή, να προσπάθησε ο Τζώρτζης Μονογυιός να μη χτυπήσει πεζό που περνούσε το δρόμο, να είναι αυτή.

«Δυστυχώς όλοι μας περνάμε ενδιάμεσα από τη λεωφόρο, το έχω κάνει κι εγώ, επειδή μπορεί να μην έχει κίνηση το βράδυ, αλλά υπάρχουν αυτοκίνητα και κυρίως μηχανές που κάνουν συνέχεια κόντρες και δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει. Υπάρχουν κάμερες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά είναι κατεβασμένες. Είναι τραγικό… 18 χρόνια υπάρχουν δύο κάμερες που κοιτάνε το πεζοδρόμιο. Οι δύο λωρίδες γίνονται 3, 4 και γίνονται ατυχήματα. Πρέπει να γίνει κάτι με αυτό», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης.

πηγη