Μητσοτάκης: Λάθος η διατύπωση της δήλωσής μου για τις ΜΕΘ – Τι είπε για τη μελέτη Τσιόδρα

 

 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο “Ενώπιος Ενωπίω” και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ απάντησε ότι “δεν μας είπε η μελέτη αυτή τίποτα που δεν γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία. Είχαμε κάθε χειμώνα διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ. Προφανώς και κάποιος είναι καλύτερα να νοσηλεύεται εντός ΜΕΘ”.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη δήλωση του στη Βουλή για τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, που προκάλεσε την έντονη κριτική από την αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι “η δήλωση, όπως ερμηνεύθηκε, θα έπρεπε να είναι καλύτερα διατυπωμένη”.

“Το αναγνώρισα και στη Βουλή. Δεν έχω καμία δυσκολία όταν διαπράττω κάποιο φραστικό λάθος να το αναγνωρίσω. Έστω και εκτός ΜΕΘ όμως υπάρχει μια βασική φροντίδα στον άρρωστο, ο οποίος θα μπει αργά ή γρήγορα σε μια ΜΕΘ.” πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Ο Τσιόδρας έκανε πίσω μετά το μπαράζ χυδαίων επιθέσεων

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σχέση του με τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων και πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

“Η σχέση μας με τον Σωτήρη είναι εξαιρετική. Τον συμβουλεύομαι και προσωπικά και για πιο ειδικά θέματα. Έκανε πίσω γιατί δέχθηκε ένα μπαράζ χυδαίων επιθέσεων και στοχοποιήθηκε και πολιτικά από την αντιπολίτευση και έκρινε ότι πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω για να προστατέψει την επιστημονική του υπόσταση και την ψυχική του ηρεμία. Ήταν μια δολοφονία χαρακτήρα. Και σίγουρα έλειπε η φωνή του από την ενημέρωση” ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

https://www.enikos.gr/

Διαβάστε επίσης