Κορονοϊός: Οδηγίες για τα παιδιά που νοσούν με Covid-19

Οδηγίες για τα παιδιά που νοσούν με κορονοϊό έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης (13.01.2022).

Όπως είπε, “οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνουν τον παιδίατρο, αν το παιδί είναι θετικό. Αρκεί η καθημερινή παρακολούθηση, με σωστή διατροφή και πολλά υγρά, και δεν χρειάζεται να προσέρχονται όλα τα παιδιά στο νοσοκομείο”.

Επίσης, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως “στα νοσοκομεία έχουμε σημαντική αύξηση προσέλευσης παιδιών για έλεγχο στα εξωτερικά ιατρεία, με ήπια συμπτώματα, υπάρχει μία πολύ μικρή αύξηση των παιδιών που νοσηλεύονται”.

Χαμηλός ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων είπε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την προηγούμενη Κυριακή (09.01.2022) ως την Τρίτη (11.01.2022) ελέγχθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά και ο δείκτης θετικότητας σε αυτά παραμένει εξαιρετικά χαμηλός στο 1,4%.

Όπως είπε, με το συχνό testing τα παιδιά θα διαγνωστούν άμεσα και είναι πολύ πιθανό να διαγνώσουμε όλο και περισσότερους ασυμπτωματικούς και προσυμπτωματικούς ασθενείς ανάμεσα στους γονείς τους.