Μάρκου - Αναγνωστοπούλoυ: «Ανησυχία για το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά»

Κοινοβουλευτική αναφορά

Κοινοβουλευτική αναφορά της Επιστολής της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου.

 

Η επιστολή επικεντρώνεται στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τα υπέρογκα έξοδα που έχουν δημιουργήσει οι ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη και την μείωση των τζίρων τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του covid 19. Δυστυχώς, εν όψει του νέου και ακόμα πιο έντονου κύματος ανατιμήσεων, που βρίσκεται προ των πυλών, η κυβέρνηση παραμένει αδρανής. 

 

Σύμφωνα με την επιστολή, η Ομοσπονδία ζητά από την Κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα, όπως άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεση διαγραφή χρεών προκειμένου να στηριχθούν ενεργά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προτού οδηγηθούν σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις λουκέτων και απολύσεων.

 

Διαβάστε επίσης