Μάρκου – Αναγνωστοπούλoυ: «Ανησυχία για το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά»

Κοινοβουλευτική αναφορά της Επιστολής της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου.

 

Η επιστολή επικεντρώνεται στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τα υπέρογκα έξοδα που έχουν δημιουργήσει οι ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη και την μείωση των τζίρων τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του covid 19. Δυστυχώς, εν όψει του νέου και ακόμα πιο έντονου κύματος ανατιμήσεων, που βρίσκεται προ των πυλών, η κυβέρνηση παραμένει αδρανής. 

 

Σύμφωνα με την επιστολή, η Ομοσπονδία ζητά από την Κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα, όπως άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεση διαγραφή χρεών προκειμένου να στηριχθούν ενεργά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προτού οδηγηθούν σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις λουκέτων και απολύσεων.

 

Πάτρα: Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός πολυτελούς ΙΧ – Γιος πολιτευτή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρει ο ξαφνικός θάνατος 40χρονου επαγγελματία – Στην Πάτρα για νεκροψία η σορός

Αγρότες: Συμπλοκές, ξύλο και δακρυγόνα στο μπλόκο του Κιάτου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τροχαίο στην Παραλία Πατρών – ΙΧ “καρφώθηκε” σε φορτηγό, τραυματίστηκε έγκυος (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Πάτρα: Φούντωσε αυτοκίνητο προπονητή πυγμαχίας-Ήταν σταθμευμένο και καταστράφηκε ολοσχερώς

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ