Κορονοϊός: Μειώνεται η καραντίνα και στη Βρετανία

Η νέα οδηγία έρχεται να αφαιρέσει μία ημέρα από τους ισχύοντες κανονισμούς

Μειώνεται στις 5 ημέρες η καραντίνα για τους ασθενείς με κορονοϊό στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Sajid Javid η περίοδος αυτοαπομόνωσης για όσους διαγνωστούν θετικοί στον ιό, θα μειωθεί στις πέντε ημέρες από τη Δευτέρα.

Η νέα οδηγία έρχεται να αφαιρέσει μία ημέρα από τους ισχύοντες κανονισμούς.

Σύμφωνα με τον Javid, αυτή η αλλαγή στοχεύει στην “μεγιστοποίηση των δραστηριοτήτων σε οικονομία και εκπαίδευση”, ενώ παράλληλα θα μειώνεται όσο γίνεται το ρίσκο μόλυνσης από όσους βγαίνουν από την καραντίνα.

Η μείωση της καραντίνας αναμένεται να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν κενά λόγω των κρουσμάτων στους εργαζομένους.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει προχθές ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 αυξάνεται.

«Το εξετάζουμε», είχε δηλώσει, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις επιστημονικές υποδείξεις.

Στα τέλη Δεκεμβρίου πάντως, ο επικεφαλής του NHS είχε εμφανιστεί διστακτικός απέναντι στη μείωση των ημερών της καραντίνας. Σύμφωνα με τον Μάθιου Τέιλορ, εάν μειωνόταν το διάστημα της αυτοαπομόνωσης σε πέντε ημέρες, αυτή η απόφαση θα έπρεπε να βασιστεί σε πολύ σαφή δεδομένα που δείχνουν ότι δεν θα οδηγούσε σε αύξηση του ποσοστού μολύνσεων.

«Ενώ όλοι στο NHS θα χαιρόταν αν ο κόσμος μπορούσε να επιστρέψει στη δουλειά νωρίτερα, εφόσον είναι ασφαλείς… πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αυτό ισχύει», είχε πει χαρακτηριστικά.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ