Άλμα Ζωής: Συνεχίζονται τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Ασθενείς με Καρκίνο Μαστού και τις Οικογένειές τους

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, ώρα 18:00 ο Δρ Παπαζήσης Κωνσταντίνος Ογκολόγος – παθολόγος και υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος «EUROMEDICA, Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης», θα αναπτύξει το θέμα: Αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης μετά τον καρκίνο μαστού. Το σεμινάριο θα γίνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα ZOOM.

Δηλώστε εδώ τη συμμετοχή σας: https://docs.google.com/forms/d/1GWO5DdypjKnqnrG7XsAEY21q4LC3q3d9sz3GiKU...

Σας περιμένουμε στο τελευταίο και 10ο webinar του προγράμματος «Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Ασθενείς με Καρκίνο Μαστού και τις Οικογένειές τους», όπου θα αναπτύξουμε ένα θέμα που το τελευταίο διάστημα το συναντάμε συχνότερα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών όσον αφορά στην ταξινόμηση των καρκίνων του μαστού και τη βαθύτερη ανάλυση της βιολογίας τους, οδήγησαν στην καθοριστική διαπίστωση ότι οι ασθενείς με τους ταχύτερα εξελισσόμενους όγκους, κυρίως με αρνητικότητα στην έκφραση των ορμονικών υποδοχέων, με ή χωρίς υπερέκφραση της πρωτεΐνης HER2, επιτυγχάνουν πολύ υψηλές αποκρίσεις στην προεγχειρητική χημειοθεραπεία που φτάνουν μέχρι πλήρους παθολογοανατομικής ύφεσης, σε ποσοστά που ξεπερνούν το 50%.

Σήμερα οι  μελέτες προεγχειρητικής χημειοθεραπείας απευθύνονται σε συγκεκριμένο πληθυσμό ασθενών. Η προεγχειρητική χημειοθεραπεία έχει αναδειχθεί σε υψηλής σημασίας περιβάλλον κλινικής έρευνας, όπου επιταχύνεται η ανάπτυξη της γνώσης και η ανάδειξη νέων αποτελεσματικών θεραπευτικών παραγόντων.

Στο webinar ο Δρ Παπαζήσης θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη χρησιμότητα και οφέλη της προεγχειρητικής θεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.