Η Premier League κέρδισε 213 εκ. δολάρια από την κινεζική τηλεόραση

Ένας κινεζικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας διατάχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου να πληρώσει στην αγγλική Premier League 213 εκατομμύρια δολάρια για την παύση μιας από τις πιο προσοδοφόρες διεθνείς συμφωνίες του πρωταθλήματος, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η αγγλική Λίγκα τερμάτισε τη συμφωνία 650 εκατομμυρίων δολαρίων με την PPLive τον Σεπτέμβριο του 2020, αφού ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, μέρος του ομίλου λιανικής Suning που κατέχει επίσης την ιταλική Ίντερ, αθέτησε πληρωμές που έληξαν τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός μνημόνευσε στην υπερασπιστική γραμμή του τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι αυτό προκάλεσε παύση στους αγώνες το 2020 - και έλλειψη φιλάθλων στα γήπεδα όταν ξανάρχισαν τα παιχνίδια.

Αλλά δεδομένου ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε τελικά, ο δικαστής Πίτερ Φρέιζερ απέρριψε τα επιχειρήματα της υπηρεσίας ροής και αποφάνθηκε υπέρ της διοργανώτριας αρχής του αγγλικού πρωταθλήματος.

«Σε πολλές εμπορικές συμβάσεις μπορεί να συμβούν γεγονότα διαφορετικά από τα αναμενόμενα από το ένα ή ακόμα και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη», είπε ο δικαστής Φρέιζερ.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το δικαστήριο θα ξαναγράψει τη συμφωνία των μερών και θα τους επιβάλει διαφορετικούς όρους για να ταιριάζουν σε αυτά τα μεταγενέστερα γεγονότα. Αυτή δεν είναι η λειτουργία του δικαίου των συμβάσεων».

Ακόμη, επισήμανε στην απόφασή του ότι ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είχε «αποτύχει να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό εκκρεμών νομικών εξόδων» που οφείλει στους δικηγόρους του πέρυσι.

Σε ανακοίνωσή της, η Λίγκα ανέφερε: «Η Premier League χαιρετίζει την απόφαση που εκδόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με τη μη καταβολή τελών από την PPLive, τον πρώην συνεργάτη της μετάδοσης στην Κίνα. Η Premier League θα επιβάλει σθεναρά τα συμβατικά της δικαιώματα όταν δεν έχει άλλη διαθέσιμη επιλογή».