Γαλλία: Ενίσχυση 8 δισ. ευρώ στον αθλητισμό τον καιρό της πανδημίας

Η Γαλλία συνεχίζει να βοηθά τον κόσμο του αθλητισμού. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά ενισχύσεων που μπορούν να ωφελήσουν αθλητικές εταιρείες οι οποίες έχουν επηρεαστεί από περιορισμούς ή μέτρα υγείας που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό των μολύνσεων από την Covid-19.

Μάλιστα, εταιρείες που έχουν χάσει πάνω από το 65% των εσόδων τους από τους περιορισμούς και τα μέτρα που επιβλήθηκαν για το λόγο που προαναφέθηκε, θα μπορούν να επωφεληθούν από τη βοήθεια που χορηγεί η γαλλική κυβέρνηση.

Μία από τις μεγαλύτερες απώλειες που υπέστη ο αθλητισμός οφείλεται στους περιορισμούς στο κοινό στις εγκαταστάσεις: στα τέλη Δεκεμβρίου 2021 η Γαλλία όρισε το όριο των 5.000 ατόμων για υπαίθριες αθλητικές εκδηλώσεις και των 2.000 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Η μείωση της χωρητικότητας είναι ένα μέτρο που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον επαγγελματικό αθλητισμό στη Γαλλία, ιδίως τους συλλόγους ποδοσφαίρου και ράγκμπι, δύο αθλήματα πολύ δημοφιλή στο γαλλικό κοινό.

Η Γαλλία έχει βοηθήσει τον αθλητικό τομέα με περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια ευρώ από την έναρξη της πανδημίας.

Οι επιχειρήσεις που έχασαν πάνω από το 50% του εισοδήματός τους λόγω των περιορισμών που θεσπίστηκαν τον Δεκέμβριο, θα έχουν επίσης πρόσβαση σε ενίσχυση ως πάγιο κόστος.

Από την άλλη, όσον αφορά τις εταιρείες που είχαν πρόσβαση σε δάνεια με κρατική εγγύηση, η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την περίοδο αποπληρωμής τους από τα έξι στα δέκα έτη.