Βρέθηκε το βρέφος από το Αφγανιστάν – Διεθνής κινητοποίηση με συμμετοχή του Χαμόγελου του Παιδιού

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του μικρούλη Αχμαντί Σοχάιλ από το Αφγανιστάν. Το μόλις πέντε μηνών βρέφος αναζητείτο από τον περασμένο Αύγουστο, κατά τη διάρκεια της αιματηρής ανάληψης της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Για να βρεθεί ο Αχμαντί Σοχάιλ πραγματοποιήθηκε παγκόσμια κινητοποίηση που συμμετείχε και το Χαμόγελο του Παιδιού. Η περιπέτεια του μωρού ηλικίας 5 μηνών σήμερα, έληξε, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που το αναζητούσαν εναγωνίως από τον Αύγουστο του 2021, όταν χάθηκε σε περίοδο κρίσης, κατά τη διάρκεια της βίαιης κυριαρχίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο Αχμαντί Σοχάιλ βρέθηκε στην περιοχή της Καμπούλ, είναι καλά στην υγεία του και επανενώθηκε με την οικογένειά του, χάρις στη διεθνή συνεργασία και συνέργεια.

Το ιστορικό της εξαφάνισης

Ο Αχμαντί Σοχάιλ χάθηκε στις 19/08/2021 (δύο μηνών τότε) στο αεροδρόμιο στο Αφγανιστάν σε έναν πανικό πλήθους που προσπαθούσε να διαφύγει όταν η χώρα κυριεύτηκε από τους Ταλιμπάν.

Το μωρό παραδόθηκε από τον πατέρα του σε έναν στρατιώτη, καθώς φοβήθηκε ότι θα καταπατείτο από το πλήθος, και από εκεί έπεσε στα χέρια ενός 29χρονου οδηγού ταξί, ο οποίος το πήρε στο σπίτι του στην Καμπούλ για να το μεγαλώσει.

Η οικογένεια του μωρού βρέθηκε στις ΗΠΑ και την ιστορία με τις φωτογραφίες του παιδιού δημοσίευσε το Reuters τον Νοέμβριο. Το μωρό εντοπίστηκε, και με τη βοήθεια της εταιρίας WebIQ επιβεβαιώθηκε μέσα από τις φωτογραφίες ότι πρόκειται για το ίδιο μωρό το οποίο έχει σήμερα παραδοθεί στους παππούδες του με στόχο να επανενωθεί με την οικογένειά του στις ΗΠΑ.