Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων δίπλα στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας

Δώρα και κάρτες από το Εικαστικό Εργαστήρι

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων βρέθηκε την περίοδο των εορτών στο πλευρό των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας, εκφράζοντάς τους έμπρακτα για μία ακόμα φορά τη στήριξη και την αλληλεγγύη του.

 

Αντιπροσωπεία του Οργανισμού με επικεφαλής της πρόεδρο Κατερίνα Γεροπαναγιώτη παρέδωσε στους κατοίκους των πυρόπληκτων χωριών είδη πρώτης ανάγκης, δώρα και ευχητήριες κάρτες για τα παιδιά, ενώ σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα « Ήθος Ποιεί» από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λεύκας, παρουσίασαν σε Βασιλικά, Ιστιαία και Μαντούδι την παράσταση του Αλέκου Σακελάριου «Τα κίτρινα Γάντια».

 

Δώρα και κάρτες από το Εικαστικό Εργαστήρι

Συμβολικά δώρα (κεραμικά–ζωγραφιές-κάρτες) δημιουργήθηκαν από τους καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου αλλά και από μαθητές των παιδικών τμημάτων οι οποίοι έφτιαξαν ζωγραφικά έργα και έγραψαν ευχές σε κάρτες που κατασκευάστηκαν ειδικά για αυτό το σκοπό. 

Τα παιδικά έργα έγιναν από μαθητές δημοτικού υπό την επιμέλεια των καθηγητών Bresoud Ganaelle, Κουλουμπή Κλεοπάτρα, Μόρφη Δώρα, Παπαδόπουλο Ιωάννη και Αγάθου Χρύσα. Οι κεραμίστες που επιμελήθηκαν τα δώρα ήταν οι Κανελλοπούλου Μαρία, Κοντόγεωργα Τότα και Μεθενίτης Σπύρος.

Το «οδοιπορικό» του Πολιτιστικού Οργανισμού στις καμένες περιοχές της Εύβοιας είναι το δεύτερο κατά σειρά, καθώς και τον Σεπτέμβριο του 2021, λίγες εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, αντιπροσωπεία  επισκέφθηκε και έδωσε δωρεάν παραστάσεις Θεάτρου Σκιών ενώ στα παιδιά που παρακολουθήσαν τις παραστάσεις παραδόθηκαν  ειδικές συνθέσεις από χαρτόνι.

Κλιμάκιο του Οργανισμού, είχε παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας (Κονσέρβες, Ζάχαρη, Λάδι, Νερά, κονσέρβες) τα οποία συγκεντρώθηκαν μέσα από προσφορές συμπολιτών, που τα παρέδιδαν κατά την προσέλευσή τους στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ καθώς επίσης και από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.

 

«Για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους…»

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία συμμετείχε στην αποστολή, σε δηλώσεις της κατά την επίσκεψη στους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας τόνισε: «Η Τέχνη κι ο Πολιτισμός μπορούν να ενθαρρύνουν σε στιγμές φόβου και ανασφάλειας, μπορούν να τονώσουν το χαμένο ηθικό των συνανθρώπων μας, να ανακουφίσουν τον πόνο του δυστυχισμένου, να κάνουν να χαμογελάσουν τα χείλη ενός παιδιού.

Υπάρχουν δήμοι και επιτροπές που οργανώνουν την ανασυγκρότηση των επιχειρηματιών και επενδυτών κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης.

Υπάρχουν επιτροπές και φορείς που οργανώνουν τον αγώνα του λαού μας για να μείνει στον τόπο του. Εμείς ως δήμος έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Για να μεγαλώσουν τα παιδιά στον τόπο τους. Για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των πυρόπληκτων περιοχών στην Βόρεια Εύβοια».

 

 

Διαβάστε επίσης