Στην "κατάψυξη" η Πάτρα - Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία - Μείον 5 στα Καλάβρυτα με χιονόπτωση και αίσθηση για -13!

 

Διήμερο στην ...κατάψυξη για την Πάτρα, καθώς θα επικρατήσουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα σήμερα θα έχει αραιή συννεφιά, ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς με αίσθηση για -1, δεδομένου ότι θα πνέουν στην περιοχή δυνατοί άνεμοι μέχρι και 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες θα ανέβει στους 8 βαθμούς. Ανάλογο σκηνικό θα επικρατήσει και αύριο.

Στα Καλάβρυτα προβλέπονται δυνατοί άνεμοι και συνεχή χιονόπτωση , με την θερμοκρασία να φθάνει και τους -5 βαθμούς , με αίσθηση για -13!

Αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, και ενδεχομένως κατά τόπους στο Ανατολικό Αιγαίο και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά και βορειότερα. Χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε τμήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα, πρώτα στα βόρεια, και μετά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές, θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 6, στην Ήπειρο από -1 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 8, στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 9, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 8 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 4 βαθμούς, στις Σποράδες από 2 έως 6 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ και ενδεχομένων τοπικά 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου αρχικά αναμένονται μεταβαλλόμενοι άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών έως βορειοανατολικών διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης