Evergrande: Αλλάζει κεντρικά γραφεία για οικονομία!

Ο υπερχρεωμένος γίγαντας του κινεζικού real estate, η Evergrande, έφυγε από τα κεντρικά γραφεία της στη Σένζεν, αφού το κόστος λειτουργίας εκεί ήταν απαγορευτικά υψηλό. Σε σύντομη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι μεταφέρθηκε σε κτίριο που είναι στην ιδιοκτησία της, αλλά δεν κατονομάζει την πόλη. 

Το logo Εvergrande ήδη αφαιρέθηκε από τον ουρανοξύστη. Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που η Shimao Group, ανταγωνίστρια της Evergrande, είναι σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές για ορισμένα ακίνητα, καθώς προσπαθεί να περιορίσει τα χρέη της.

Οι εταιρείες κατασκευής ακινήτων και όχι μόνο δέχονται ισχυρότατες πιέσεις στο μέτωπο της χρηματοδότησης τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς το Πεκίνο έχει προωθήσει μία σειρά από πρωτοβουλίες για να περιορίσει τον δανεισμό τους. 

Η Evergrande έχει χρέη ύψους άνω των 300 δισ. δολαρίων και έχει χάσει πληρωμές ομολόγων, που έληγαν. Οι μετοχές της στο Χονγκ Κονγκ έχουν χάσει σχεδόν το 90% της αξίας τους τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της.

naftemporiki.gr