Μικαέλα Τζέι Ροντρίγκεζ: Η πρώτη τρανς ηθοποιός που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα

11/01/2022 | 11:05

 

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Μικαέλα Τζέι Ροντρίγκεζ, έγινε η πρώτη τρανς που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της ως νοικοκυράς και νοσοκόμας στη γνωστή σειρά «Pose».

Η Ροντρίγκεζ είχε και άλλη πρωτιά, το περασμένο καλοκαίρι, όταν έγινε η πρώτη τρανς που προτάθηκε για τα βραβεία Emmy. Ωστόσο, τότε δεν είχε κερδίσει το εν λόγω βραβείο.

Σε κάθε περίπτωση, μόλις έμαθε για τη μεγάλη νίκη της, η 31χρονη ηθοποιός μοιράστηκε τη χαρά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σας ευχαριστώ! Αυτή είναι μια πόρτα που θα ανοίξει για πολλά ακόμη νέα ταλαντούχα άτομα», έγραψε στο Instagram. «Στα μικρά ΛΟΑΤΚΙ μωρά μου, λέω πως είμαστε εδώ. Η πόρτα είναι τώρα ανοιχτή, για να φτάσετε στα αστέρια!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι και η πρώτη Χρυσή Σφαίρα και για την ίδια τη σειρά «Pose», η οποία έκανε πρεμιέρα το 2018. Ενώ η σειρά είχε λάβει ενθαρρυντικά σχόλια λόγω του καστ της που περιελάμβανε τα περισσότερα τρανς άτομα από ποτέ άλλοτε, οι πρωταγωνιστές έχουν καταγγείλει την πλήρη απουσία βραβεύσεων. 

Το 2020, οι συμπρωταγωνιστές του «Pose», Ίντια Μουρ και Αντζέλικα Ρος, είχαν μιλήσει εναντίον των βραβείων Emmy επειδή δε συμπεριέλαβε το καστ της σειράς στους υποψήφιους για τα βραβεία εκείνης της χρονιάς. 

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Αχαΐα: Γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές – Κατανάλωσε χάπια και μετά έπεσε από παράθυρο νοσοκομείου!

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του

Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Διονύσης Πολυδερόπουλος πατέρας τριών παιδιών – Σήμερα η κηδεία του ΦΩΤΟ