Δήμητρα Αλεξανδράκη: Η εξομολόγηση για τα ψυχοσωματικά προβλήματα – “Έψαχναν να βρουν τι έχω και δεν έβρισκαν”

Για τα δικά της ψυχοσωματικά συμπτώματα μίλησε στην εκπομπή “Όλα για τη ζωή μας” η Δήμητρα Αλεξανδράκη.

Εκτιμάται ότι περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες ταλαιπωρούνται από αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε «ψυχοσωματικά», δηλαδή εμφανίζουν συμπτώματα στο σώμα τους από ήπια έως και πιο σοβαρά και μοναδική αιτία φαίνεται ότι είναι το στρες και η στενοχώρια.

«Έχω μάθει να ζω με αυτόν τον τρόπο ζωής, να μην αφήνω τα αρνητικά να με επηρεάζουν πολύ, ακόμα και αν με καταστρέφουν εσωτερικά. Προς τα έξω θέλω πάντα να δείχνω μία θετική αύρα, μία θετική ενέργεια γιατί κι εγώ το έχω ανάγκη, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος», ανέφερε το γνωστό μοντέλο.

«Στα 22 μου είχα περάσει ένα μεγάλο στρες, ήταν και επαγγελματικό και οικογενειακό. Δεν μίλησα ποτέ σε κανέναν, αυτό που λένε να το συζητήσω με κάποιον. Ποτέ δεν μου άρεσε να δείχνω ευάλωτη, να δείχνω ότι χρειάζομαι βοήθεια, μου άρεσε να προσφέρω βοήθεια, όχι να μου προσφέρουν. Κι όμως ήταν τεράστιο λάθος αυτό διότι κατέληξα σε ένα νοσοκομείο, όπου έψαχναν να μου βρουν τι έχω και δεν έβρισκαν. Ήταν όλα πεντακάθαρα. Είχα πόνο χαμηλά στην κοιλιακή χώρα και δεν έβρισκαν τίποτα», αποκάλυψε.

«Με επισκέφθηκε ένας ψυχολόγος στην αρχή και ξεκίνησε να μου μιλάει και λέει “ok υπάρχουν θέματα”. Συνήθως αυτά τα προβλήματα με χτυπούν στα γυναικολογικά, γι’ αυτό έχω κάνει και 6-7 μήνες που να μην λειτουργεί ο κύκλος μου. Επίσης, με χτύπησε και στα μαλλιά, κοιμήθηκα και ξύπνησα, και υπήρχε μία γραμμή με λευκές τρίχες στη ρίζα. Εγώ δε μπορούσα να το πιστέψω», συμπλήρωσε η Δήμητρα Αλεξανδράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ