Έρχεται χειμώνας διαρκείας - Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Η νέα κακοκαιρία αναμένεται να έχει διάρκεια περίπου μίας εβδομάδας

Χειμωνιάτικο θα γίνει το σκηνικό του καιρού από σήμερα το απόγευμα, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς ανέμους, τις βροχές, τις καταιγίδες αλλά και το χαλάζι. Η νέα κακοκαιρία αναμένεται να έχει διάρκεια περίπου μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η κακοκαιρία, που θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής, συνδέεται με διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα που θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά της, θα είναι τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των ανέμων.

Στο σχετικό βίντεο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr παρουσιάζεται η πρόγνωση της βροχής καθώς και του ανέμου από το πρωί της Παρασκευής 07/01 έως το βράδυ της Τρίτης 11/01:

 

 

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο

Αύριο, Σάββατο, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το meteo.gr, μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχοπτώσεις ενώ καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών και των νησιωτικών περιοχών θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 10, στη Θεσσαλία από 6 έως 11, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στην Στερεά από 8 έως 15, στην Πελοπόννησο από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 13, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 15, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Βόρεια της Λήμνου οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης