Αλμα Ζωής Πάτρας: Webinar - Σεξουαλικότητα μετά τον καρκίνο του μαστού

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Πρόσκληση:

Την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, ώρα 18:00 η κα Κυράνα Εύη, Ψυχολόγος – Ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών προβλημάτων θα μας αναπτύξει το θέμα Σεξουαλικότητα μετά τον καρκίνο του μαστού

Το σεμινάριο θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook @almazoispatras. Δεν απαιτείται εγγραφή.

Σας περιμένουμε στο πρώτο webinar του νέου χρόνου, όπου θα αναπτύξουμε ένα θέμα που αφορά την γυναίκα που έχει νοσήσει με καρκίνο μαστού αλλά και τον/την σύντροφο της. Η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού σε πολλές περιπτώσεις τραυματίζει την εικόνα του σώματος αλλά και την σεξουαλική και ερωτική διάθεση της γυναίκας που νοσεί. Τόσο η χειρουργική αντιμετώπιση όσο και η θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου του μαστού μπορεί να προκαλέσουν, πόνο, μείωση της κινητικότητας και αλλαγή στο πώς φαίνεται και αισθάνεται το σώμα κάποιου στον εαυτό του ή σε έναν σύντροφο, δυσφορία στο στήθος και κόπωση και συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, όπως κολπική ξηρότητα, εξάψεις και διαταραχές του ύπνου. Σε πολλές περιπτώσεις οι μελέτες αναφέρουν ότι μια αλλαγή στη σεξουαλική ορμή μπορεί να σχετίζεται με τη μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης καθώς και με τη μείωση των επιπέδων οιστρογόνων. Οι αλλαγές στην εικόνα του εαυτού και του σώματος μπορεί να σχετίζονται με απώλεια μαλλιών, αύξηση βάρους και απώλεια ή αλλαγή στο στήθος.

Στο webinar σεξουαλικότητα μετά τον καρκίνο του μαστού η κα Κυράνα θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν αλλά και θα αναπτύξει λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

Διαβάστε επίσης