Πάτρα: "Αποδεκατίζει" τα νοσοκομεία η μετάλλαξη όμικρον - Δεκάδες κρούσματα στο προσωπικό - Ενώ οι νοσηλείες με κορονοϊό αυξάνουν

 

Η μετάλλαξη όμικρον αφήνει με τρομακτικό τρόπο το αποτύπωμά της και στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας.

Στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες περισσότεροι από 40 υγειονομικοί, αλλά και πολλές ακόμη ειδικότητες έχουν ...χτυπηθεί από τον κορονοϊό. 

Εκτός της νέας μετάλλαξης δεν θα μπορούσε να μείνει και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο , όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν νοσήσει την τελευταία εβδομάδα περίπου 30 άτομα από διάφορες κλινικές, αλλά και υπηρεσίες, προκαλώντας προβληματισμό από την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που δημιουργείται. 

Να θυμίσουμε πως εκτός εργασίας παραμένουν από τον Σεπτέμβριο δεκάδες εργαζόμενοι που έχουν βγεί σε αναστολή εργασίας, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα συνεχίζει να αυξάνει ο αριθμόςτων ασθενών με κορονοϊό. Δεδομένου ότι έχουμε ξεπεράσει τις 150 νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας και μόνο μια κλίνη ΜΕΘ ( στο "Αγ. Ανδρέας") παρέμενε μέχρι χθες ελεύθερη.

Συνολικά στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 21 άτομα , ενώ στην Παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΠ βρίσκονται με κορονοϊό 4 παιδιά. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Τετάρτης στο ΠΓΝΠ προσήλθαν περίπου 120 άτομα για να ελεγχθούν για κορονοϊό με τα 56 από αυτά να είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Διαβάστε επίσης