Skincare: Οι κινήσεις-ματ που αναζωογονούν την επιδερμίδα

 

 

Ανάμεσα στις τόσες πολλές υποχρεώσεις μας, μερικές φορές η φροντίδα του προσώπου φαντάζει ίσως μία διαδικασία βαρετή ή καταναγκαστική. Ομως τα παρακάτω skincare tips αποτελούν ένα τελετουργικό ομορφιάς που όχι μόνο προσφέρει τέλειο καθαρισμό, φωτεινό, ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα και την απαραίτητη αντιγηραντική φροντίδα. Αλλά ταυτόχρονα μας αποφορτίζει από το άγχος επιφέροντας την πραγματική χαλάρωση.

Βήμα 1ο

Καθαρίζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό με μικυλλιακό νερό (eau micellaire).

Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε στις παλάμες μας αρκετή ποσότητα από ένα γαλάκτωμα  καθαρισμού ή ένα balm. Κάνουμε απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Έτσι θα διεισδύσουν πιο εύκολα τα συστατικά στο δέρμα, θα ενεργοποιήσουμε την κυκλοφορία και θα «ξυπνήσουμε» τις λειτουργίες της επιδερμίδας μας.

Αρχικά, καλύπτουμε το πρόσωπο με τα χέρια ασκώντας πιέσεις. Έπειτα κάνουμε μασάζ με φορά προς τα μαλλιά ασκώντας πίεση. Επιμένουμε στα σημεία που αισθανόμαστε ότι υπάρχει πρήξιμο και κάνουμε μασάζ.

Εναλλακτικά:

Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με έναν αφρό καθαρισμού και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Η διαδικασία αυτή βελτιώνει άμεσα την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια της επιδερμίδας, συσφίγγει τους πόρους, μειώνοντας το πρήξιμο και αφήνοντας την επιδερμίδα εντυπωσιακή, απαλή και λαμπερή στη στιγμή.

Βήμα 3ο

Αφαιρούμε το γαλάκτωμα ή το balm ξεπλένοντας με νερό. Στη συνέχεια εμποτίζουμε ένα κομμάτι βαμβάκι με μία τονωτική ή ενυδατική λοσιόν. Η λοσιόν θα απομακρύνει τα υπολείμματα του γαλακτώματος και τα νεκρά κύτταρα ενώ παράλληλα θα φρεσκάρει την επιδερμίδα.

Βήμα 4ο

Βρέχουμε ένα πετσετάκι με ζεστό νερό και το τοποθετούμε στο πρόσωπο. Συνδυάζουμε την κίνηση με 30 δευτερόλεπτα ασκήσεων αναπνοών. Αυτή είναι η κίνηση ματ που θα αναζωογονήσει άμεσα και θα δώσει λάμψη στην κουρασμένη επιδερμίδα. Ταυτόχρονα όμως θα αποφορτιστούμε από το στρες της ημέρας και θα χαλαρώσουμε.

Σπέσιαλ περιποίηση

Ενα με δυο βράδια την εβδομάδα ακολουθούμε μία από τις παρακάτω κινήσεις, οι οποίες θα δώσουν έξτρα ώθηση  στις λειτουργίες αναγέννησης της επιδερμίδας μας.

-Μετά τον καθαρισμό κάνουμε απολέπιση με ένα ήπιο σκραμπ το οποίο θα διατηρήσει την επιδερμίδα λαμπερή και απαλή. (Αν ωστόσο έχουμε ξηρό ή ευαίσθητο τύπο, περιορίζουμε τη συχνότητα σε 1-2 φορές τον μήνα).

-Τοποθετούμε μία υφασμάτινη μάσκα ενυδάτωσης πριν πάμε για ύπνο. Η όψη μας θα δείχνει φρέσκια και φωτεινή το πρωί. Αφού την αφαιρέσουμε, συνεχίζουμε με τον ορό και την κρέμα μας.

https://www.vita.gr/

Διαβάστε επίσης