Μεσολόγγι: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μητροπολίτη Κοσμά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα

Σε κλίμα συγκίνησης η Αιτωλοακαρνανία αποχαιρέτησε τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά  ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας αφήνοντας την τελευταία του πνοή από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.

Στον Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία  στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ο οποίος και ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο τοποτηρητής στη χηρεύουσα  Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η ταφή του, κατόπιν επιθυμίας του Μακαριστού Μητροπολίτη, έγινε στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.


 

Παρά τα αυστηρά μέτρα υπήρξε μεγάλη κοσμοσυρροή από πιστούς στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ κάποιοι ιερείς δεν φορούσαν μάσκες. Δεν επετράπη μάλιστα η προσκύνηση του σκηνώματος από τους πιστούς.

k24.jpg

k23.jpg

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου εκφώνησε επικήδειο ο Αρχιγραμματέας της , Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος Θεοχάρης. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου μίλησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

 Μίλησαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος ενώ συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης , Πατέρα Επιφάνειου.

k4.jpg


 

«Παρών» στον περίβολο Ιερού Ναού ήταν πλήθος πιστών, κληρικών της Μητρόπολης και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για να αποχαιρετήσουν τον μακαριστό Μητροπολίτη.Τις δέουσες τιμές απέδωσε άγημα του Στρατού.

k3_0.jpg

k5.jpg

k2_1.jpg

k1_2.jpg

Διαβάστε επίσης