Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά που νοσούσε από κορονοϊό

 

 

Στις 15:00 θα γίνει η κηδεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά ο οποίος είχε κολλήσει κορονοϊό και νοσηλευόταν για αρκετές μέρες στον Ευαγγελισμό. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και η ταφή, μετά από επιθυμία του μακαριστού, θα γίνει στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης στην κηδεία δεν θα επιτραπεί στους πιστούς να προσκυνήσουν το σκήνωμά του, λόγω των υγειονομικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

«Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως και στενοχωρίας, αναγγέλλει την κοίμηση του Ποιμενάρχου της, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αύριο (Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022) και ώρα 15:00’.

Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό δεν θα επιτραπεί η προσκύνηση του σκηνώματος από τους πιστούς.

Η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου, κατόπιν δικής του επιθυμίας, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος».


ΕΚΤΑΚΤΟ: Πέθανε ο αντιεμβολιαστής Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς "χτυπημένος" από κορονοϊό - Mετά από ένα μήνα νοσηλείας
 

 

Διαβάστε επίσης