Θεοδωρικάκος για Σύνταγμα: Οι νόμοι είναι νόμοι, δεν ακυρώνουμε κανένα πρόστιμο

03/01/2022 | 17:54

«Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους». Έτσι απάντησε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδος-Πακιστάν για ακύρωση των προστίμων που επιβλήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Συνδέσμου, στην οποία έδινε εξηγήσεις και ζητούσε επιείκεια σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη. Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο. Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους. Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε πάντα καλά. Με εκτίμηση, SYED MOHAMMAD JAMIL, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας-Πακιστάν».

«Οι νόμοι είναι νόμοι – Καμία ακύρωση»
Απάντηση μέσω Twitter στην ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδος-Πακιστάν σχετικά με το αίτημά τους για ακύρωση του προστίμου που επιβλήθηκε, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση ανέφερε: « Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους, ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».

 

Πηγή

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ