Πατατοκροκέτες

03/01/2022 | 12:21

30′ προετοιμασία
1 ώρα παρασκευή
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

 4 μεγάλες πατάτες, καλά πλυμένες
 100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο (ή κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας)
 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα

 περίπου 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα
 περίπου 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
 λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Για τις πατατοκροκέτες, σε κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, λίγο αλάτι και νερό τόσο ώστε να τις καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές (αλλά να μπορούμε να τις πιάσουμε) και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι ή τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών.
Τις αδειάζουμε σε μπολ και τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού, και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, σε άλλο τα ασπράδια και σε τρίτο τη φρυγανιά. Περνάμε κάθε κροκέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και τέλος από τη φρυγανιά, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Ρίχνουμε τόσο λάδι σε ένα τηγάνι, ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις κροκέτες σε δόσεις, για 3-4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

https://www.gastronomos.gr/

Από την Ανθούπολη ο 46χρονος με το “καζίνο”! Από ποιους Πατρινούς επιχειρηματίες άρπαξε 270.000 ευρώ

Πάτρα: Μεγάλη ποσότητα χασίς σε σπίτι γνωστού επαγγελματία – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί, πώς σχετίζεται με τις προ ημερών έρευνες για ναρκωτικά και όπλα

Ο «Κος Αμιλκάρ» του Ρεφενέ στο θέατρο “Αγορά” για 2η εβδομάδα

Αχαΐα: Κι άλλο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους – Έστειλαν 17χρονο μαθητή στο νοσοκομείο

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης – Τι λέει ο δικηγόρος του-ΦΩΤΟ

ΝΔ – Εκλογή νέων οργάνων: Σε εξέλιξη η διαδικασία – Δείτε τα εκλογικά κέντρα – Ρεκόρ συμμετοχής στην Αχαΐα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τραγωδία: Νεκρή μία γυναίκα που παρασύρθηκε μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων – «Περπατούσε με την κόρη της που είναι ΑμεΑ»