Κορονοϊός - Πάτρα: "Ουρές" για rapid test - Ύποπτα δείγματα για τη μετάλλαξη "Ο", εστάλησαν στην Αθήνα - Σε χαμηλό επίπεδο παραμένουν οι νοσηλείες

 

Χαμηλά παραμένουν οι νοσηλείες στις κλινικές covid στην Πάτρα, ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και η ραγδαία κλιμάκωσή του, φαίνεται να οφείλεται στη μετάλλαξη Ο η οποία είναι υπερμεταδοτική σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, έχουν ήδη σταλεί ύποπτα δείγματα για μεταλλάξεις από το Εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου της 6ης ΥΠΕ που λειτουργεί στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ινστιτούτο Ακαδημίας Αθηνών και αναμένονται τα αποτελέσματα από ώρα σε ώρα.

Ωστόσο εκτιμάται ότι η "Ο" έχει "φτάσει" και στην Αχαΐα, κάτι που "διαβάζεται" πίσω από το πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που σημειώθηκε χθες. 

Στο μεταξύ, "ουρές" σχηματίστηκαν και σήμερα στο Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΔΥ, πραγματοποιεί δωρεάν rapid test. 

Μέχρι τώρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 65 στην κλινική covid 19, 5 παιδιά, ένας ασθενής στη ΜΑΦ και 11 στην ΜΕΘ.

Στον Άγιο Ανδρέα, 39 και 8 στην ΜΕΘ. 

 

Διαβάστε επίσης