Αποκάλυψη tempo24.news: 21 θάνατοι στο "κορονο-γηροκομείο" - Τρόμος από όσα καταγγέλλουν συγγενείς θυμάτων

 

Αίθουσα σύνταξης tempo24.news

Δεν έχουν τέλος τα όσα έρχονται στο φως για ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρας το οποίο "χτυπήθηκε" από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι να χάσουν τη ζωή τους.

Όσο οι ώρες περνούν, τόσο περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές για το τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως για πρώτη φορά αποκαλύπτεται, συγγενείς θυμάτων καταγγέλουν στο tempo24.news ότι από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί συνολικά 21 θάνατοι ηλικιωμένων.

Πρόκειται για ένα στοιχείο που σοκάρει καθώς μέχρι ώρας ήταν γνωστό ότι θύματα του κορονοϊού ήταν 11 φιλοξενούμενοι.

Μάλιστα, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι στο tempo24.news οι 3 από τους 21 θάνατοι έχουν σημειωθεί μέσα στο ιδιωτικό γηροκομείο.

Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό αν και οι 21 νεκροί είναι θύματα του κορονοϊού, ωστόσο, ο αριθμός και μόνο των θανάτων, και μάλιστα σε διάστημα ενός μήνα, είναι τρομακτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το tempo24.news έχει στην κατοχή του τον πλήρη κατάλογο των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το ίδιο το γηροκομείο, 51 από τους 77 φιλοξενούμενους είχαν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό, καθώς και 7 εργαζόμενοι στη μονάδα.

 

"Κάστρο" αντιεμβολιασμού;

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα καταγγέλλουν στο tempo24.news συγγενείς ηλικιωμένων σχετικά με την παρότρυνση προς τους φιλοξενούμενους να μην εμβολιαστούν.

Όπως λένε, γίνονταν συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να πείσουν τους ηλικιωμένους να μην εμβολιαστούν, καθώς μέλη της διοίκησης δήλωναν φανατικοί ενάντιοι του εμβολίου.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους, μέλος της διοίκησης ανέφερε ότι νοσούσε από κορονοϊό και πέρασε την καραντίνα του μέσα στο γηροκομείο!

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, που δήλωναν ανοικτά ότι είναι αντιεμβολιαστές, και παράλληλα συνέχιζαν να βρίσκονται στον χώρο της μονάδας και μετά την εφαρμογή της αναστολής εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με καταγγελία συγγενή στο tempo24.news, πριν από λίγες ημέρες, δεν εφαρμοζόταν κανένα απολύτως μέτρο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, ούτε υπήρχε έλεγχος για το ποιος μπαίνει μέσα στους χώρους.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στη συγεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων έχει ήδη υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και έχει ξεκινήσει η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Όπως αναφέρουν συγγενείς ηλικιωμένων στο tempo24.news τις αμέσες επόμενες ημέρες (ή και ώρες) θα υπάρχουν και δικαστικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της διοίκησης του ιδρύματος, παρότι έχουν παρέλθει πολλές ημέρες από τότε που ο ιδιοκτήτης της μονάδας είχε δεσμευθεί σχετικά.

 

 

Διαβάστε επίσης